Pass deg for E18 i sommer

Det kan koste deg dyrt å være for hard på gassen på E18 i sommer. Vegkontoret vil låne utstyr fra andre fylker og installere kamera i nesten samtlige fotobokser på E18 mellom Drammen og Søgne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor hadde politiet kjempesuksess med sin innsats langs E18. Dette har fått myndighetene til å satse også i år. Politiet står med fartskontroller mellom fotoboksene, så med mindre du har veldig god råd, er det smart å ikke være for hissig på gassen.

Distriktssjef Stig Svendsen i Utrykningspolitiet (UP) sier til Tønsbergs Blad at Justisdepartementet har bevilget 2,7 millioner kroner til årets sommeraksjon. Pengene skal fordeles mellom Vestfold, Telemark og Agderfylkene.

Strålende resultat i fjor

I 1998 omkom 16 personer på strekningen mellom Drammen og Søgne bare i løpet av sommeren. I fjor ble ingen drept i den samme perioden. Avisa Fædrelandsvennen skriver at kamera blir utlånt fra andre fylker denne sommeren. Trafikksjef Erik Thommassen i Statens Vegvesen vil ikke bekrefte dette overfor Tønsbergs Blad.

Politiet skal ikke bare ta de som kjører for fort. Også sinker som ikke slipper andre forbi, kan regne med reaksjoner fra politiet. Det er med andre ord ikke bare de fartsgale som kan miste førerkortet eller få kraftige bøter av Vestfold-politiet i sommer.

Mindre stress

I fjor sommer ble også maksfarten satt ned på flere strekninger - fra 80 til 70 km/t. Det førte til at bilistene brukte seks minutter ekstra gjennom hele Vestfold, men trafikken gikk betydelig bedre. Folk ga også uttrykk for at de opplevde denne reduksjonen som positiv, siden de følte seg mindre stresset bak rattet.