Pass deg for fallende dolokk

Økende trend for toalettrelaterte skader på penis, viser amerikansk forskning.

 ØKENDE TREND:  Forskningen viser at det er en meget økende trend for toalettrelaterte skader på det mannlige underlivet de siste årene. Mellom 2002 og 2010 økte det med omtrent 100 tilfeller årlig. Foto: Adrian Bradshaw/EPA/SCANPIX.
ØKENDE TREND: Forskningen viser at det er en meget økende trend for toalettrelaterte skader på det mannlige underlivet de siste årene. Mellom 2002 og 2010 økte det med omtrent 100 tilfeller årlig. Foto: Adrian Bradshaw/EPA/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gjøres forskning på mye forskjellig mellom himmel og jord. En type forskning kan være meget viktig for menneskets videre utvikling, annen type forskning kan være - vel, la oss kalle det «mindre viktig».

Denne undersøkelse gjort av flere forskere ved et universitet i California havner kanskje for mange i «mindre viktig»-skuffen.

Skadet under pottetrening Her har nemlig en gruppe mennesker undersøkt hvor mange som havner på akuttmottaket hvert eneste år etter at de har skadet penis i forbindelse med et toalettbesøk.

Ikke overraskende så skjer de fleste av disse skadene i forbindelse med pottetrening for barn i ung alder, skriver Reuters.

De vanligste skadene forekommer da barn prøver seg på egenhånd og toalettsetet plutselig faller ned.

- Barn har i utgangspunktet ikke de mest avanserte motoriske ferdighetene, og de har heller ikke reflekser til å bevege seg raskt nok, sier studiens hovedforfatter Dr. Benjamin Breyer, ved universitet i California.

Økende trend Forskningen viser også at det er en meget økende trend for toalettrelaterte skader på det mannlige underlivet de siste årene. Mellom 2002 og 2010 økte det med omtrent 100 tilfeller årlig.

Tidligere har forskere funnet ut at rundt 16 000 menn og kvinner hvert eneste år blir sendt til akuttmottak etter skader i underlivet. Ved hjelp av en nasjonal database fant forskerne ut at 13 175 skader er relatert til toalettet eller toalettsetet siden 2002.

- Disse dataene trenger ikke vise hele sannheten, fordi det kan være barn som blir rammat av dette, men foreldrene tar dem likevel ikke med på akuttmottaket, sier Breyer.

68 prosent av disse skadene var såkalte klemskader, som er når penis blir fanget mellom setet og bollen. Av disse var 97 prosent barn fra syv år og nedover. Bare fem voksne ble fanget av fallende lokk.