Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pass deg for forsikringsfellene

STAVANGER (Dagbladet): Setter du fra deg kofferten noen minutter for å handle i kiosken, og kofferten blir stjålet, ligger du tynt an til å få erstatning. Reisegods skal ikke forlates uten tilsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men løper du etter toåringen din som har falt ned trappa, blir du nok ikke rammet av erstatningsavkorting, beroliger advokat Ivar Rytter ved Forbrukernes Forsikringskontor.

Blir du frastjålet skiutstyr for 20 000 kroner fra skiboksen du har på taket, får du ikke det igjen på en vanlig reiseforsikring, som dekker maksimum halvparten for enkeltgjenstander.

- Husk også at blir du sengeliggende i Syden, er legebekreftelse helt nødvendig for at forsikringen skal gjelde.

Rytter synes slett ikke dette er banale råd til reiseglade nordmenn. Klagebunkene som strømmer inn er bevis på det motsatte.

- Vi behandler 200-300 klagesaker i året som har med erstatning av reisegods å gjøre. Folk tegner reiseforsikring og tror at nå er alt bra. Men de må lese vilkårene og sikkerhetsforskriftene i forsikringsavtalene. Har du med deg store verdier på reisen, bør du sette deg inn i hvilke summer som gjelder. Det er forskjell på oppbevaring av verdigjenstander og vanlig reisegods. Mitt råd er å la smykkene bli hjemme.

Andre tips fra Rytter er å sjekke hvor lenge du kan være borte om gangen med reiseforsikringen du har, og om du har betalt forsikringen ...