Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pass deg for stormen

Storm, stort snøfall, livsfarlige skiforhold og elendige kjøreforhold. Dette er meteorologenes hilsen til folk som skal på vinterferie i Sør-Norge denne uka. Og ekspertene advarer mot lange skiturer. - Hold deg unna langturene og følg med på værmeldingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brøytemannskaper, fjellredningstjenesten og politiet forbereder seg: Nå forsvinner nemlig det fine og kalde vinterværet. Et kraftig uvær er på vei og kan gjøre vinterferien til et mareritt for folk - særlig på fjellet.

- Uværet kommer allerede i dag, sier statsmeteorolog Oddvar Jensen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Og langtidsvarselet for årets første vinterferieuke ser svært dårlig ut for alle som har tenkt å tilbringe ferien i Sør-Norge:

Lytt på radio

Kulda og klarværet forsvinner. I stedet overtar mildvær fra Sør-Europa og store nedbørsmengder. Det blir trolig vanskelige kjøreforhold på sørlandskysten og i fjelltraktene i Sør-Norge.

Dersom du absolutt må ut på langtur med bilen, bør du benytte deg av formiddagstimene i morgen, onsdag. Da blir det forbigående noe lettere vær, før det braker løs igjen torsdag, tror meteorologene, som oppfordrer folk til daglig å følge med på værmeldingene.

Dropp langturen

Vestlandet får også vind i luggen denne uka.

Sørøstlig full storm, snø, sludd eller regn, er meldingen i klartekst.

- Kombinasjonen sterk vind og 10- 20 mm nedbør kan gjøre livet vanskelig både for bilister og for folk som har tenkt seg på lange skiturer.

Vinterferieturistene bør være tilbakeholdne når det gjelder lange skiturer, advarer Jensen.

Vindretningen er ofte avgjørende for de lokale værforholdene, og det lønner seg å følge med på denne. Ta kontakt med kjentfolk.

- Når det først er meldt dårlig vær, så er det fint at det er dårlig hele uka. Slik blir de fleste nemlig klar over ståa, og man blir ikke overrasket av uvær som kommer brått på, sier lensmannsførstebetjent Petter Braaten ved Geilo lensmannskontor til Dagbladet.

- Ikke mer penger

- Vi har ikke penger til å øke beredskapen selv om værmeldingene er dårlige. Dersom det skjer noe, vil vi selvsagt aksjonere, men ekstraberedskap blir det ikke, sier Braaten.

Følgende fylker har vinterferie denne uka:

Oslo og Akershus, Østfold, Vestfold, Rogaland, Møre og Romsdal. Følg med på dagens værvarsel

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media