Pass deg for ungdom

Stadig flere unge lovbrytere blir gjengangere hos politiet. Volden og kriminaliteten blir grovere. Nå sier politiet stopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Volden blir grovere blant unge kriminelle, og kommende år vil Oslo-politiet trappe opp innsatsen mot de unge lovbryterne. Politiet skal foreta en kraftsamling av ressursene i løpet av to perioder i 2002 for å forhindre at unge førstegangskriminelle blir gjengangskriminelle. Det er nemlig gjentakelser som fører unge ut i voldspiralen.

- Det er hverdags- og vinningskriminaliteten som er hyppigst blant barn og unge. Starten på en kriminell løpebane er som regel butikktyverier, og det er ikke særlig prioritert hos polititet, sier ordenssjef ved Oslo politikammer Roy Henry Nilsen til Dagbladet.no.

Flere ungdomskriminelle

Det mener Nilsen nå at politiet må gjøre noe med. Politiets egen statistikk viser nemlig at kriminaliteten blir grovere dersom unge lovbrytere blir gjengangsforbrytere. Derfor er det ikke lenger hva slags lovbrudd unge begår, men at de begår lovbrudd som er viktig for polititet. Og Nilsen lover at politiet skal reagere raskere overfor unge.

De siste årene har politiet merket seg at det har vært et jevnt nivå av førstegangslovbrytere under 19 år. Tendensen har likevel vært at en større andel av de unge lovbryterne begår nye forbrytelser, og med stadig større ungdomskull vil faren for å få flere ungdomskriminelle øke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer