Grove høringssvar om coronapass:

«Pass dere, djevelunger»

Over 9000 høringssvar har rent inn på én uke. Flere trekker paralleller mellom regjeringens forslag om coronapass og nazismens totalitære styre. «Mot dette vil jeg sloss selv om det koster meg livet» og «hvis dette blir innført, vil jeg sørge for å bli smittet», er blant reaksjonene som har kommet.

STORM: Helse- og omsorgsdepartementet går nå gjennom de mange tilbakemeldingene som har kommet inn. De understreker at direkte trusler eller hatprat kan bli anmeldt. Foto: Heiko Junge / NTB
STORM: Helse- og omsorgsdepartementet går nå gjennom de mange tilbakemeldingene som har kommet inn. De understreker at direkte trusler eller hatprat kan bli anmeldt. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har mottatt enkelte uttalelser av mindre hyggelig karakter, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet.

I dag går høringsfristen om coronasertifikat ut. Siden forslaget ble sendt på høring onsdag i forrige uke, har det kommet inn over 9000 høringssvar, bekrefter departementet, som er usikker på om det er ny rekord, men fastslår: «Det er svært mange svar».

En gjennomgang Dagbladet har gjort viser at majoriteten av svarene er sendt av privatpersoner – og brorparten av dem er svært kritiske til dokumentasjonsordningen for vaksinasjonsstatus og sår tvil om det rettslige grunnlaget.

Flere mener systemet vil bidra til diskriminering og splittelse i samfunnet, og ordlegger seg på svært hardt vis for å uttrykke sin misnøye, viser Dagbladets gjennomgang.

NB! Dagbladet advarer mot grove karakteristikker lenger ned i saken.

Sammenlignes med jødeforfølgelsen

Flere sammenlikner coronasertifikatet som «merker» vaksinerte og åpner for individuelle fordeler, med nazismen og jødeforfølgelsen under andre verdenskrig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer