Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pass din egen moral, Marthinsen

Finn Kristian Marthinsens kolleger i justiskomiteen stiller seg uforstående til påstandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Arild Ellingsen (Frp):

- Du verden! Sier Marthinsen at det er for mye drikking på komitéturer! Mar-thinsen bør ikke snakke for høyt om moral. Hver enkelt bør gå i seg selv og tenke på hva man nyter og hva man eventuelt har i bagasjen sin, er kommentaren til Ellingsen.

- Jeg har ikke på noe som helst vis registrert at alkoholinntaket har gått utover jobben vi skal gjøre. Tvert om, i de to åra jeg har sittet i komiteen, har jeg vært imponert over kapasiteten til spesielt komitéleder Trond Helleland (H) og nestleder Gunn Karin Gjul (Ap).

Knut Storberget (Ap):

I februar var justiskomiteen på tur til Thailand og Laos. - Vi satt i møter i opptil ti timer i døgnet, der folk går til ro etterpå. Jeg har aldri opplevd at drikking har vært noe problem, jeg synes tvert imot det er en svært nøktern omgang med alkohol, og det faglige innholdet er det komitémedlemmene er mest opptatt av. Av og til skulle jeg nesten ønske vi kunne være mer sosiale enn vi er, for det blir mange møter. Folk har vært litt for grå, det hadde jo vært koselig å gå ut og oppleve folkelivet sammen. Jeg har den fagkompetansen Marthinsen ikke har: selv om jeg er totalavholdsmann, er jeg med på festen, sier Storberget.

Gunn Karin Gjul (Ap):

Også Gunn Karin Gjul var med på turen til Thailand og Laos. Hun var høygravid på det tidspunktet og er sjokkert over påstandene.

- Sludder og vås. Da vi reiste til Thailand, var jeg meget gravid og minst like edru som Marthinsen. Det er mange avholdsfolk i komiteen, og en svært måteholden omgang med alkohol. Jeg skjønner ikke hvor han har det fra. Han oppkonstruerer et problem som ikke finnes, og er med på å bygge opp under politikerforakten. Dette bør han holde seg for god til, sier Gjul.