«Pass ekstra godt på drittungene deres framover»

Trusler mot familie som ville leie ut til asylmottak. Moss-ordfører sjokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En familie i Moss som hadde inngått kontrakt med det desentraliserte asylmottaket Fossnes AS mottok nylig et trusselbrev som antyder at noen ønsker å skade barna i familien.

«Vi er flere i nabolaget som ikke liker faenskapen dere har startet. Hadde jeg vært dere, hadde jeg passet ekstra godt på drittubngene deres framover. Hilsen en som er rasist», heter det i brevet, ifølge Moss Avis.

Familien skulle leie ut en bolig til asylmottaket, men har som følge av truslene sagt opp kontrakten. Lokalavisa har vært i kontakt med utleierne, som sier de er livredde for at noe skal skje med barna deres.

Selv vil de av sikkerhetshensyn ikke stå fram med navn, men blant andre ordfører Paul-Erik Krogsvold er rystet over trusselbrevet.

— Jeg er rett og slett sjokkert! Dette er bare helt forferdelig, sier han til Moss Avis.

Det var Krogsvold som i april uttalte at «Moss bør være best i Norge på asylmottak» og oppfordret østfoldbyens innbyggere til å ønske mottaket hjertelig velkommen.

Den vettskremte familien som opplevde det stikk motsatte har anmeldt truslene, og politiet gransker nå brevet de har fått overlevert.

— Politiet har startet etterforskning i saken. Vi vet foreløpig ikke hvem som var avsender av dette brevet. Men vi får se om vi gjennom etterforskningen kan få svar på det, sier kriminalsjef Jan Pedersen ved Moss politistasjon til Moss avis.

Fossnes AS, som er heleid av Stokke kommune, fikk opprinnelig ansvaret for 120 plasser i det desentraliserte asylmottaket i Moss, og fikk i oktober tildelt ytterligere 30 plasser fra UDI.

<strong>RYSTET:</strong> Ordfører Paul-Erik Krogsvold (Ap) i Moss sier han er sjokkert over trusselbrevet.  Arkivfoto: SCANPIX
RYSTET: Ordfører Paul-Erik Krogsvold (Ap) i Moss sier han er sjokkert over trusselbrevet. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer