- Pass kjeften din, Schanche!

Inga Marte Thorkildsen mener det er Fremskrittspartiets plikt å «filleriste» Martin Schanche etter at han i går raljerte over fortida til Terje Søviknes. - Han er fullstendig ufølsom overfor jenta som følte seg misbrukt, mener SVs kvinnepolitiske leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Thorkildsen reagerte sterkt da hun leste Martin Schanches oppsummering av fjorårets sexskandale: «Kem interessere sæ førr kem som knulla kem? Så lenge kona tilgir han, må vi også gjør' det.»

- Søviknes-saken var spesiell fordi ei 16 år gammel jente mente hun var utsatt for et seksuelt overgrep. Av hensyn til henne burde Schanche passe kjeften sin. Det må være forferdelig for henne å lese karakteristikkene fra den kjente rallycrosskjøreren. Han mangler enhver form for takt og tone, og trenger virkelig en overhaling, sier stortingsrepresentant Thorkildsen, som har lagt merke til at Schanche har meldt seg på Frp's politikerskole.

- Den ser han ut til å trenge.

Advarer

Thorkildsen deler overhodet ikke Schanches bagatellisering av Søviknes' seksuelle fortid.

- Som politiker har du et større ansvar enn andre. Det skulle tatt seg ut om alle med politiske verv hadde seg med 16-årige jenter eller gutter. Vi vet fra erfaring, hvor AUF er et grelt eksempel, at ungdommer lar seg blende av personer med status og høye verv. Derfor må voksne rollemodeller passe seg. Det burde Martin Schanche vite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer