Pass opp for E.coli-burger

McDonalds har laget burgere av kjøtt som Mattilsynet mener kan inneholde E.coli-smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mattilsynet stoppet ikke salget av kjøtt til industrikunder, og dermed har det vært opp til de ansatte hos McDonalds å sørge for at hamburgerne var godt nok stekt, melder NRK.

Avviser smittefare

Gilde-selskapet Terina har levert storfekjøtt til burgerkjeden.


Kommunikasjonsdirektør Margareth Brusletto i McDonalds avviser at det har vært smittefare knyttet til hamburgerne de har solgt. Det er tatt stikkprøver av kjøttet før det er brukt i burgerproduksjon og Mattilsynets råd, om blant annet varmebehandling, er fulgt.

 I går ble det kjent at Mattilsynet tillot at kjøtt som kunne være infisert av den farlige E.coli-bakterien kunne selges.

55 tonn i salg

Over 55 tonn mulig E.coli-infisert kjøttdeig fra Fosen er blitt lagt ut for salg i hele landet. Gilde tilbakekaller ikke kjøttdeigen, skriver VG.

- Vi har sporingsmuligheter, men foreløpig tilbakekaller vi ikke. Vi avventer prøveresultater og forholder oss til Mattilsynet, sier konserndirektør Ivar Råstad i Gilde Region Nord.

Foto: Hans Arne Vedlog
Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer