Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjøreforhold, trafikken:

Pass opp for glatte veier

Første arbeidsdag etter juleferien kan by på utfordringer for enkelte. I Østfold meldes det om glatte veier.

GLATTE VEIER: Kjør forsiktig, ber politiet om. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLATTE VEIER: Kjør forsiktig, ber politiet om. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede mandag kveld meldte blant annet politiet i Agder om speilglatte veier. Tirsdag morgen oppfordrer politiet i Østfold folk om må kjøre forsiktig - hvis ikke kan det bli en «blåmandag» på en tirsdag.

Rundt klokka 06 tirsdag morgen kjørte en bil inn i autovernet på E6 sørgående på Årum i Østfold. Føreren var uskadd.

- Det er stedvis veldig glatt på veiene i Østfold. Vi oppfordrer folk til å kjøre pent. Vi har varslet veitrafikksentralen og de skal være ute med mannskap for å salte, sier Villy Meiver, operasjonsleder i Østfold politidistrikt, til Dagbladet.

Da Dagbladet snakket med veitrafikksentralen øst og veitrafikksentralen sør i natt, kunne de melde om en rolig natt og ingen glatte veier.

Vegtrafikksentralen øst sier til Dagbladet rundt klokka 07.30 at de foreløpig bare har fått meldinger om glatte veier i Østfold.

- Vi har varslet lokale entreprenører i Østfold. Vi skriver januar, og det er ikke unaturlig med glatte veier, sier Turid Nyman, trafikkoperatør ved veitrafikksentralen øst.

Mandag kveld kjørte en bil av veien på Tromøy utenfor Arendal, skriver Agderposten. Politiet advarte mot speilglatte veier, men som veitrafikksentralen sør sa i natt, har det ikke kommet veimeldinger i natt.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!