Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Pass på at du ikke blir kastet ut sammen med dem», skrev mannen til dommeren i hijab-saken. Nå må han møte i retten

En 66 år gammel mann fra Lyngdal er tiltalt for å ha prøvd å påvirke dommeren i den såkalte hijab-saken, skriver Fædrelandsvennen.

I RETTEN: Malika Bayan og Merete Hodne. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
I RETTEN: Malika Bayan og Merete Hodne. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av september, dagen før frisør Merete Hodne møtte i Jæren tingrett tiltalt for å ha nektet Malika Bayan tjenester fordi hun hadde hijab, skrev mannen blant annet dette i en epost til tingrettsdommeren som skulle dømme i saken:

«Muslimene skal snart kastes ut av Norge. Pass på at du ikke blir kastet ut sammen med dem.»

Nå må 66-åringen møte i Stavanger tingrett, tiltalt etter straffelovens paragraf 157, for å ha prøvd å påvirke retten på en rettsstridig måte.

Statsadvokaten i Rogaland, Folke Åmlid, mener innholdet var egnet til å påvirke tingrettsdommeren som skulle behandle diskrimineringssaken.

- Loven har en strafferamme på seks år, men denne saken vil ligge i nedre sjikt av bestemmelsen, sier han til Fædrelandsvennen.

- Min klient har erkjent at det var han som sendte eposten. Men han innrømmer ikke straffskyld, sier lyngdølens advokat Kjersti Jæger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling