- Pass på barna deres!

Opp mot 300 barn og ungdom samles kveldstid på Oslo S. Resultatet har vært uro og vold. Nå ber byrådet foreldrene om hjelp. - Kunnskapsløst, kontrer Anne Lindboe (H).

BER OM HJELP: Byråd Usman Mushtaq sier foreldre må spørre hvor ungdommene deres oppholder seg, og unngå at Oslo S blir treffsted. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
BER OM HJELP: Byråd Usman Mushtaq sier foreldre må spørre hvor ungdommene deres oppholder seg, og unngå at Oslo S blir treffsted. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er veldig bekymret.

Usman Mushtaq (Ap) peker rundt seg i et av landets travleste knutepunkt. Han står like nedenfor den berømte tavla som viser avganger og ankomster på Oslo S.

Forbipasserende haster forbi. Det er ettermiddag, rushtid og tusenvis av mennesker skal hjem i finværet.

- Svært mange barn og ungdom samles her på kvelden. Men dette er ikke et sted for barn. Vi har sett mye uro og tilløp til vold, sier Mushtaq videre.

Foreldreansvar

Som ansvarlig byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester kommer Mushtaq nå med en oppfordring til foreldre på Østlandet:

- Sørg for at barna deres ikke bruker Oslo S som et fristed seint på kvelden.

- Vi ser to nye ting. Mange ungdom kommer utenbys fra, og det er veldig store grupper som samles. Helt opp til 300 barn og ungdom sitter av og til der oppe på kvelden. Det gjør oss veldig bekymret, fortsetter han.

- Må ta grep

Mushtaq peker opp på hemsen som henger bort mot inngangspartiet til Burger King og Narvesen. Byråden sier det er barn helt ned i 10-11-årsalderen som oppholder seg på Oslo S uten voksne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer