Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pass på formene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets kontrollkomité har enstemmig besluttet å åpne sak for å vurdere om tre høyesterettsdommere skal tiltales for riksrett i sin handlemåte i Fritz Moen-saken. Vedtaket er historisk fordi det er første gang det er åpnet sak etter den nye grunnlovsbestemmelsen om riksrett. Samtidig er det klart at det er lang vei fram til en mulig riksrett. Først skal komiteen behandle saken og legge fram et forslag til vedtak i Stortinget som så beslutter om saken skal oversendes den nyopprettede ansvarskommisjonen. Kommisjonen utreder om det er grunnlag for tiltale.

Hvert skritt i denne prosessen foregår i nytt terreng. Det krever aktsomhet og tilbakeholdenhet blant stortingsrepresentantene. Derfor er det meget uheldig at komitémedlemmet Ola T. Lånke (KrF) og andre allerede nå uttaler at prosessen ikke kommer til å ende i riksrett. At det skjer med en misforstått respekt for høyesterett, er beint fram ille. Når det er åpnet sak skal utfallet også holdes åpent.

Selv denne avis mener det er situasjoner hvor det er viktig å passe formene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media