Pass på! Glatte veier flere steder på Østlandet

- Ekstremt glatt, melder politiet i Søndre Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig fredag morgen melder Vegtrafikksentralen Øst om stedvis glatte veier Østlandet, også helt ned i bynære strøk.

Ole Fredrik Haugen, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Øst, sier at de har fått inn meldinger om enkelte glatte partier på Østlandet, som på Romerike.

- På de største veiene har det vært saltet, men på småveiene ut mot hovedveiene kan det være glatt. Folk må være lett på gassen, sier Haugen til Dagbladet.

Søndre Buskerud politidistrikt melder på Twitter at det er ekstremt glatt på riksvei 23 i Røyken kommune. I 06-tida fredag morgen «snurret» en bil.

I tillegg har en lastebil kjørt ut på fylkesvei 289 i Hurum. 200 meter unna kolliderte også to personbiler. Skadeomfanget på de tre personene som var involvert i ulykken, er ukjent.

- Det meldes om underkjølt regn og glatt på riksvei 23, skriver Søndre Buskerud politidistrikt.

Meteorologisk institutt meldte på Twitter i går at fra fredag morgen vil det bli vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene og i indre strøk i Nord-Norge. Flere steder i landet er det kommet snø, og meteorologene melder at snøen også vil komme til Nord-Norge i løpet av helga.

Dagbladet følger saken.