Passasjer fikset feil på feriefly

- Er det en flymekaniker på flyet?

FLAKS: De reisende med et Thomas Cook-fly på vei fra Menorca til Glasgow var heldige da det befant seg en flymekaniker om bord på flyet som fikk tekniske problemer. Foto: AP Photo/Franka Bruns
FLAKS: De reisende med et Thomas Cook-fly på vei fra Menorca til Glasgow var heldige da det befant seg en flymekaniker om bord på flyet som fikk tekniske problemer. Foto: AP Photo/Franka Bruns Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er den beskjeden du aller helst vil slippe å høre når du sitter og venter på avgang hjemover fra sydenferien: Flyet har et teknisk problem.

Men det er også da det er bra å ha fagfolk som medpassasjerer.

Kapteinen på et charterfly fra det britiske selskapet Thomas Cook spurte sist lørdag over høyttaleren med svakt håp i stemmen om det var en flymekaniker om bord. En av passasjerene reiste seg straks og gikk fram til cockpiten.

Han identifiserte seg som fullt kvalifisert mekaniker, og etter at opplysningene var dobbeltsjekket, skred han til arbeidet. Det utførte han så raskt og grundig at flyet ble bare 35 minutter forsinket, melder BBC.

Medpassasjerene, som hadde fått vite at det kunne bli opptil åtte timers ventetid, var naturlig nok sjeleglade.

- Det var godt å vite at fyren som fikset flyet, selv var om bord, forteller den medreisende Keith Lomax ifølge den britiske rikskringkastingens nettsider.

Takket være den frivillige hjelpeinnsatsen kom flyet fra den spanske middelhavsøya Menorca fram til Glasgow i Skottland bare en halv time forsinket. Ikke rart den frivillige reparatøren ble hyllet med kraftig applaus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer