Passasjer forteller: Fly fra Molde til Gdansk stormet av væpnede og maskerte menn

Tok med seg passasjer. 

UVENTET BESØK: Maskerte menn stormet Wizzair-flyet fra Molde til Gdansk i kveld. Passasjerene fikk ingen forklaring. Foto: Svein Roger Sjømæling
UVENTET BESØK: Maskerte menn stormet Wizzair-flyet fra Molde til Gdansk i kveld. Passasjerene fikk ingen forklaring. Foto: Svein Roger SjømælingVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyturen fra Molde til Gdansk fikk en spesiell avslutning for passasjerene: Like etter landing på Lech Walesa-flyplassen i 19-tida ble Airbus A320-maskinen stormet av væpnede og maskerte menn, skriver Romsdals Budstikke

- Vi ble bedt om å sette oss ned. Døra bak gikk opp, og fire-fem menn kom inn i kabinen. De hadde automatvåpen, så jeg antar det var antiterrorpolitiet, sier passasjer Svein Roger Sjømæling (50) til Dagbladet.

Ingen info

De væpnede og uniformerte mennene tok med seg en mannlig passasjer og forlot flyet igjen. Etter hvert fikk passasjerene gå ut, noe i villrede om hva de nettopp var blitt vitne til.

- Vi fikk ingen informasjon. Ingen skjønte noe av hva som skjedde, sier Sjømæling, som er i Gdansk på ferie.

Han forteller at den anholdte mannen tilsynelatende var utenlandsk, og at han ikke oppførte seg spesielt mistenkelig på turen.

- Han var litt urolig og gikk fram og tilbake i kabinen. Men han var ikke høyrøstet, sier 50-åringen.

- Ikke hverdagslig

Sjømæling sier alt forløp uten dramatikk.

- Likevel tenker man jo over slike hendelser i disse tider, det er jo ikke hverdagslig, sier han.

Pressevakt i UD, Ane Lunde, sier til Dagbladet at departementet ikke har noen informasjon som tyder på at den pågrepne mannen er norsk statsborger. Kripos sier de skal undersøke saken nærmere.

Dagbladet har ikke lyktes i å få kommentert hendelsen av Wizzair, Lech Walesa-flyplassen eller Avinor.

- Jeg kjenner ikke til dette, jeg har ikke fått beskjed om noen uregelmessigheter, sier John Offenberg, lufthavnsjef i Molde, til Dagbladet.

- Vi kjenner ikke til hendelsen, sier operasjonsleder Siri Engdahl i Møre og Romsdal politidistrikt.