Passasjer hevdet å ha bombe med seg på Norwegian-fly

Norwegian-fly fra Oslo til Alta mottok bombetrussel via chatmelding i lufta. Flyet evakuert - bombegruppa til stedet.

EVAKUERING: Ellen Anna Gaup forteller om stemningen om bord på Norwegian-flyet som har mottatt bombetrusler. Video: Ellen Anna Gaup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er innkommet en bombetrussel mot et Norwegian-fly onsdag ettermiddag.

Et Norwegian-fly på vei til Alta mottok om lag kl 10.30 i dag en bombetrussel via deres chattetjeneste.

Vet du noe? Har du bilder, video, tips eller informasjon? Kontakt oss på 24 00 10 00, på e-post 2400@db.no eller SMS/MMS til 2400.

PÅ INNSIDEN: Passasjerene har sittet i flyet i over en time etter landing. - Det er ikke veldig beroligende, sier en passasjer.. Foto: Privat
PÅ INNSIDEN: Passasjerene har sittet i flyet i over en time etter landing. - Det er ikke veldig beroligende, sier en passasjer.. Foto: Privat Vis mer

Personen påsto at han var om bord på flyet og hadde en bombe med seg, melder politiet.

Bombegruppa til stedet

Klokka 14.30 får Dagbladet informasjon om at alle passasjerene er ute av flyet etter å ha sittet over to timer i flyet som var på bakken.

- Flyet er evakuert og det er losset av. Når bombegruppa ankommer Alta, vil de gjennomgå flyet, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen,

Bombegruppa er ventet å komme i ettermiddag. Flyet blir fram til da stående i den sikre sonen et stykke unna terminalen.

- Alle er sjekket ut og kan reise videre om de ønsket. En person er anholdt for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet, sier operasjonsleder.

Passasjerer skal bli tatt ut

Flyet det er snakk om, er Norwegians DY320 som lettet fra Gardermoen klokka 09.30 i dag. Flyet hadde ankomst i Alta 11.30, opplyser pressekontakt Kristian Løksa i Avinor til Dagbladet.

- Flyet står på bakken og politiet undersøker det, sier han.

Politiet i Finnmark ble varslet om hendelsen kl 11.03. Alle tilgjengelige ressurser ble sendt til flyplassen, melder politiet.

- Flyet landet rett før kl. 12.00 på Alta lufthavn og vil nå bli undersøkt for eventuelle bombegjenstander. Passasjerene er bedt om å ikke ta med seg håndbagasjen fra flyet. Passasjerene blir nå tatt ut av flyet og flyet parkert på en sikkersone, melder politiet i Finnmark like etter 12.30.

- Ikke veldig beroligende

Dagbladet snakket klokka 12.53 med en passasjer. Han og de andre reisende sitter da fortsatt i flyet, og har gjort det i omkring en time.

- Vi sitter her fortsatt. Jeg har ikke sett noe politi i det hele tatt. Vi har fått beskjed om at vi må vente og at vi vil bli kontrollert på vei ut. Siste beskjed er at vi blir hentet om ti minutter, sier han.

PÅ STEDET: Klokka 14.30 får Dagbladet informasjon om at alle passasjerene skal være ute av flyet som ble utsatt for trusler. Foto: Ellen Anna Gaup
PÅ STEDET: Klokka 14.30 får Dagbladet informasjon om at alle passasjerene skal være ute av flyet som ble utsatt for trusler. Foto: Ellen Anna Gaup Vis mer

- Vi begynner å bli ganske utålmodig. Det er ikke så veldig beroligende det jeg har lest, og det er ikke noe moro å være midt oppi det. Det hadde vært greit å komme ut av flyet, sier han.

Han forklarer at flyet kjørte et stykke bortenfor terminalen med en gang etter at de lander.

- Vi fikk da beskjed om at det var mottatt en trussel på innflygningen, sier Gonaseelan, som skal i et forretningsmøte i Alta i dag.

En annen passasjer sier følgende klokka 12.50.

- Vi sitter fortsatt i flyet. Ingen har hentet oss.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

- Det er opprettet sak og politiet har satt i gang arbeidet med å finne ut hvem som står bak trusselen, sier operasjonsleder Stein Kristian Hansen ved operasjonssentralen til Finnmark politidistrikt.

EVAKUERT: Passasjerene ble bedt om å ikke røre sin egen håndbagasje før de forlot flyet. Etter å ha blitt tatt ut av flyet, ønsker politiet nå å snakke med dem. Foto: Per Martin Ovesen
EVAKUERT: Passasjerene ble bedt om å ikke røre sin egen håndbagasje før de forlot flyet. Etter å ha blitt tatt ut av flyet, ønsker politiet nå å snakke med dem. Foto: Per Martin Ovesen Vis mer

- Fikk ikke åpne hattehylla

En person om bord på flyet forteller til Altaposten at de ikke få lov til å åpne hattehylla.

- Vi har fått beskjed om at vi ikke får lov til å åpne hattehylla, sier tipseren til avisa.

Det skal ha vært flykapteinen som opplyste om dette via høyttaleranlegget om bord.

Passasjerene er ifølge tipseren i ferd med å evakuere flyet, etter ordre fra personellet om bord.

- Vi fikk ta med oss det vi hadde i setet, ikke håndbagasje som lå i hattehylla. Vi har også fått beskjed om at vi må være forberedt på at politiet vil ha en prat med oss, sier tipseren.

AKSJON. Det var en stor aksjon mot flyet onsdag. Foto: Ellen Anna Gaup
AKSJON. Det var en stor aksjon mot flyet onsdag. Foto: Ellen Anna Gaup Vis mer

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer