DRAMATISK TUR: Den vanligvis rolige turen på nattbussen mellom Oslo og Hønefoss tok en dramatisk vending da en passasjer ranet og knivstakk sjåføren. Foto: DANIEL LAABAK
DRAMATISK TUR: Den vanligvis rolige turen på nattbussen mellom Oslo og Hønefoss tok en dramatisk vending da en passasjer ranet og knivstakk sjåføren. Foto: DANIEL LAABAKVis mer

Passasjer knivstakk bussjåfør

Ble overmannet av de andre passasjerene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjåføren på en buss på vei mellom Sollihøgda og Sundvollen i Buskerud ble i natt plutselig stukket ned av en 19-årig mannlig passasjer - som ble overmannet av de andre passasjerene.

Ran
- Passasjeren kom på nattbussen mellom Oslo og Hønefoss rett nedenfor Sollihøgda. Han truet til seg penger fra sjåføren med kniv, og stakk ham så i brystet, forteller operasjonsleder Erik Bergan ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 00.30.


Bergan bekrefter at de øvrige passasjerene overmannet knivstikkeren - som nå er tatt hånd om av politiet.

- Det var rundt fem øvrige passasjerer på bussen. De holdt gjerningsmannen fast til våre folk kom fram, sier operasjonslederen.

Sjåføren klarte selv å parkere på en rasteplass.

- Han er ikke livstruende skadd - men ligger nå på Ringerike sykehus, opplyser Bergan.

Kjenning
Den 19-årige gjerningsmannen, opprinnelig fra Bærum, sitter nå i arresten på Hønefoss og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling ved første anledning.

- Han er godt kjent av oss fra før. Han leier en leilighet på Sollihøgda, sier operasjonsleder Erik Bergan.


Bussen, som eies av Nettbuss, fikk etter politiets undersøkelser ny sjåfør og ble kjørt til Hønefoss.