Passasjer oppdaget hull i dekket

Fly måtte nødlande på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et Widerøefly med 27 passasjerer om bord og en besetning på tre som måtte nødlande på Gardermoen i dag. Fly nummer 145 skulle til Hovden og nærmet seg Sogndal da en observant passasjer så at det var hull i et dekk på flyet, melder Nærnett.

Passasjeren sa fra til kapteinen, og da flyet nærmet seg Sogndal ble landingshjulene tatt ut og kapteinen kunne fastslå at passasjeren hadde rett, hjulet var punktert.

Flyet måtte derfor returnere til Gardermoen for å foreta en kontrollert nødlanding. Nødlandingen ble gjort på hovedflyplassen fordi nødberedskapen er høyere her.

- Det ble foretatt en normal landing med høynet beredskap, sier Widerøes informasjonsdirektør Gøril Wiker til Dagbladet.no.

Flyet landet på fem hjul i steden for seks, og det er ifølge informasjonsdirektøren problemfritt, fordi flyene har dobbelt hjulsett. Ifølge Wiker punkterte hjulet under avgang, og at det var for seint å ta ned hjulene igjen da kapteinen fikk beskjed.

- Flyet landet 10.44 på Gardermoen og passasjerene fikk da full briefing, sier Wiker, som forteller at stemningen om bord var god.

Kari Siwe Haugen, som var om bord på flyet, sier til Nærnett at passasjerene fikk god informasjon underveis, og at hun ikke opplevde situasjonen som dramatisk.

<B>DOBLE HJUL:</B> Widerøeflyet landet med fem hjul isteden for seks.