UNDERGANG: Bussen ligger på siden, støttet av autovernet, bare meter fra et høyt fall ned fra broen. Foto: Presse 3.0
UNDERGANG: Bussen ligger på siden, støttet av autovernet, bare meter fra et høyt fall ned fra broen. Foto: Presse 3.0Vis mer

- Passasjer trakk i rattet, buss veltet

Én skadd og én pågrepet etter busskrasj på E18 ved Liertoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du informasjon eller bilder? Tips oss på sms/mms 2400, e-post 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet): Én mann er ført til Ullevål sykehus med alvorlige skader, etter at en buss veltet på en bro mellom Liertoppen og Fosskollen. En person er pågrepet, «mistenkt for å stå bak ulykken», ifølge politiet.

- Av 18 personer i bussen, er 17 tilnærmet fysisk uskadd. En person var fastklemt og er alvorlig skadd. Han er tatt hånd om av ambulansen, sier operasjonsleder Magne Lie ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Bussen ligger på siden, støttet av autovernet, og er bare meter fra et høyt fall til bilveien under. Fronten er fullstendig smadret.

Et øyenvitne, som var blant de første på stedet, har snakket med sjåføren som forteller at en passasjer forårsaket velten, melder dt.no.

- Han fortalte meg at en av passasjerene skal ha kommet og dratt hardt i rattet, slik at bussen kjørte av veien, sier øyenvitnet, til dt.no. Bakgrunnen skal ha vært en krangel.

Operasjonsleder Lie bekrefter at én person er pågrepet.

- Vedkommende er mistenkt for å ha forårsaket ulykken, men mer kan jeg ikke si akkurat nå. Det er av etterforskningshensyn, sier Lie til Dagbladet.

Bussen, som tilhører selskapet Nettbuss, var på vei fra Oslo til Notodden da den veltet. Politiet fikk melding klokka 18.18.

- Jeg kan bekrefte at det er snakk om en av våre busser. I den fasen vi er i nå, overlater jeg til politiet å kommentere hendelseforløpet, sier administrerende direktør Ole Engebret Haugen i Nettbuss Drammen til Dagbladet.

Ingen andre kjøretøy var involvert i hendelsen, som også har fått store trafikale konsekvenser.

- Akkurat nå er det manuell dirigering på stedet. Vi skal få ryddet bussen av veien, men det kan ta litt tid, sier operasjonslederen.

Mannskaper fra Asker og Bærum brannvesen bisto de lokale styrkene i arbeidet med å frigjøre den fastklemte personen. Han var ute av vraket klokka 18.56, altså rundt 40 minutter etter at politiet først fikk melding om ulykken.

BUSSVELT:  En person er alvorlig skadd i en bussvelt på E18 ved Liertoppen. Foto: Presse 3.0
BUSSVELT: En person er alvorlig skadd i en bussvelt på E18 ved Liertoppen. Foto: Presse 3.0 Vis mer