Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjerbåt grunnstøtte i Lofoten

Passasjerbåten «Lofotfjord» med 36 passasjerer om bord har grunnstøtt utenfor Sørvågen Lofoten i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Grunnstøtingen skjedde ved Sørvågen i Lofoten. Båten, en 58 fots passasjerbåt, tar nå inn vann. Båten ble satt inn til å trafikkere strekningen mellom Reine og Sørvågen fordi veien er stengt etter ras.

- Mange var svært redde, og flere fikk knekte fingre og neser, forteller passasjer Kurt Holm til TV2.

Flere av passasjerene var eldre.

- Jeg har nettopp fått telefon fra bror min, som er daglig leder om bord. Han fortalte han hadde gått på grunn. Jeg ga beskjed om å ta det knusende med ro - det kan skje med den beste - og sørge for at alle kommer seg trygt i land, sa Rasmus Johannes Kibsgård til Dagbladet.no tidligere i kveld. Han er styreleder i Moskenes Shipping AS, som eier båten.

To lokale fiskebåter fikk plukket opp broparten av passasjerene. Fem ble sittende fast på en holme, og ble plukket opp av et redningshelikopter ved 19-tida.

- Alle skal være i god behold. De har kommet seg på land. En redningsskøyte er på vei for å prøve å holde båten flytende. Den har fått sterk slagside, sier Kibsgård.

- En kvinnelig passasjer er sendt til sykehus etter at hun falt i vannet under den dramatiske grunnstøtingen. De andre passasjerene ble fraktet videre til Sørvågen, opplyser Ryan Bjelbekk ved Hovedredningssentralen i Bodø.

Båten står fortsatt på grunn, med sterk slagside.

MS LOFOTFJORD:</B> Båten har nettopp blitt fullstendig nyrenovert for omlag 1,5 til 2 millioner kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media