Passasjerbåt grunnstøtte

En 58-åring fra Hvaler mistenkes for promillekjøring av politiet etter at en passasjerbåt grunnstøtte ved Struten fyr på Hvaler i Østfold natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 passasjerer som nettopp hadde avsluttet en firmafest var om bord da snekka smalt i et skjær – bare få meter etter at den hadde lagt fra brygga ved Struten fyr, på vei tilbake til fastlandet. Redningsskøyta ble engasjert og tok hånd om passasjerene og tauet inn båten.

Lørdag formiddag visste ikke Østfold politiet om 58-åringen som førte snekka var en av festdeltagerne eller innleid for anledningen. Politiet tok rutinemessige blodprøver av mannen, som nå mistenkes for promillekjøring til sjøs.

– Jeg kjenner ikke grunnen for mistanken. Nå blir dette etterforsket promillesak, kommenterer operasjonsleder Paul Horne ved Østfold politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Hvis det viser seg at båten er godkjent for personbefordring, blir det skjerpende omstendigheter rundt etterforskningen. Men det vet vi foreløpig ikke noe om, sier Horne. (ANB)