Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjeren forskrekket: - Bussjåføren snakket på Facetime gjennom hele bussturen

Fikk seg en ubehagelig opplevelse mellom Stavanger og Sandnes. 

PÅ FACETIME: Mobilen lå like til venstre for rattet. Ifølge mannen som filmet, satt bussjåføren på Facetime gjennom hele den 30 minutters bussturen. Foto: Ingvald Halgunset
PÅ FACETIME: Mobilen lå like til venstre for rattet. Ifølge mannen som filmet, satt bussjåføren på Facetime gjennom hele den 30 minutters bussturen. Foto: Ingvald Halgunset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sjåfør fra kollektivselskapet Kolumbus i Rogaland ble filmet av en passasjer mens han engasjerte seg i en videosamtale på telefon, mens han kjørte.

TV 2 melder om hendelsen på Kolumbus' rute 06 mellom Sandnes og Stavanger torsdag kveld.

En to minutter lang video, filmet av en passasjer, viser sjåføren som snakker og tilsynelatende vier mye oppmerksomhet til en lysende telefon mens han kjører gjennom bygater med syklister og andre trafikanter.

- Mer fokus på mobilen

- Bussjåføren snakket på Facetime gjennom hele bussturen min i cirka 30 minutter - fra Stavanger til Sandnes. Det virket som han hadde mer fokus på mobilen sin enn på veien, skriver passasjer Ingvald Halgunset, som filmet sjåføren, til Dagbladet,

Han forteller videre at han varslet busselskapet Kolumbus.

Mobiltelefonen var montert til venstre for bussens frontrute.

Kommunikasjonssjef Elisabeth Tostensen i Kolumbus sier hendelsen behandles som en personalsak.

- Sjåførene skal ikke snakke i telefonen mens de kjører, sier Tostensen til TV 2.

- Idioti og galskap

- Bruk av Facetime, chat-funksjoner og andre tilleggstjenester mener jeg er idioti og galskap, sier pressesjef i Statens Vegvesen, Kjell-Bjørn Vinje til kanalen.

I Norge er det lov å snakke i telefon mens man kjører, hvis man bruker handsfree. Vegvesenet anbefaler imidlertid at føreren gjør minst mulig som kan distrahere bak rattet.

Det er forbudt å taste og surfe på mobilen mens du kjører bil, opplyser Vegvesenet.

Du har heller ikke lov til å bruke mobilen om den sitter fast i en holder. Du kan starte opp og avslutte en samtale dersom mobiltelefonen befinner seg i en holder, eller kan styres via håndfrie løsninger som en knapp på rattet eller lignende, skriver Vegvesenet på sin hjemmeside.

OVERRASKET: Passasjeren ble overrasket da han oppdaget at bussjåføren på rutebuss 34 mot Tromsø sentrum begynte å filme snøværet, samtidig som han kjørte. Video: Dagbladet-tipser Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media