Passasjerene evakueres

To tog hadde i løpet av en time kraftig røykutvikling på Grønland t-banestasjon i morgenrushet. Passasjerene ble evakuert fra stasjonen og det oppsto store forsinkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt etter klokken halv syv i dag morges begynte et tog på Grønland t-banestasjon å ryke kraftig. Passasjerene ble bedt om å forlate vognsettet, men toget forlot stasjonen ti minutter etterpå.

En drøy time senere var det på ny kraftig røykutvikling på t-banestasjonen. Et nytt tog hadde opplevd de samme problemene idet toget ankom stasjonen, og passasjerene ble evakuert.

- Det er foreløpig stans i all trafikk østover. Vi forsøker nå å fjerne det defekte togsettet fra sporet sånn at vi får sjekket hva som kan være galt. Det kan tyde på at det er noe feil med anlegget på stasjonen, for jeg har ikke vært borti at to tog har fått de samme problemene på akkurat samme sted før. Her er det noe som er galt, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier til Dagbladet.no. Foreløpig vet ikke sporveiene hva røykutviklingen skyldes.

- Folk var overraskende rolige, sier et øyenvitne til Dagbladet.no.

- Røyken lå ganske tykk inne på stasjonsområdet, det luktet brent gummi.

Oslo Sporveier forventer at det bare blir mindre forsinkelser på trafikken vestover.

EVAKUERES: Hele Grønland t-banestasjon ble evakuert i morgenrushet i dag.