Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Passasjerene fløy opp i taket og skadet seg

Verken passasjerer eller besetning rakk å reagere da Continental-flyet ble rammet av kraftig turbulens.

KRAFTIG TURBULENS: Passasjerflyet fra Continental Airlines opplevde kraftig turbulens og måtte nødlande i Miami. Minst 26 skadd, fire av dem alvorlig. Foto: AP Photo/Miami Herald, Tim Chapman/SCANPIX
KRAFTIG TURBULENS: Passasjerflyet fra Continental Airlines opplevde kraftig turbulens og måtte nødlande i Miami. Minst 26 skadd, fire av dem alvorlig. Foto: AP Photo/Miami Herald, Tim Chapman/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Minst 26 personer ble skadd, fire av dem alvorlig, da et fly fra fra Continental Airlines måtte nødlande i Miami mandag morgen.

Flyet med 168 passasjerer og 11 besetningsmedlemmer om bord var på vei fra Brasil til Texas, da det opplevde kraftig turbulens i 10.30-tida norsk tid. En time senere landet flyet trygt på Miami internasjonale flyplass.

- Jeg har aldri opplevd så mye turbulens som det. Jeg trodde virkelig ikke vi skulle klare det, sier en av passasjerene, brasilianske Giovani Loss, til den lokale TV-stasjonen WSVN-TV.

Han forteller at folk om bord ropte og at de fryktet turbulensen skyldtes mekaniske problemer med flyet.

Flere av passasjerene har fortalt at dramatikken startet seks timer inn i flyturen, og at det hele skjedde så raskt at nesten ingen rakk å reagere.

John Norwood forteller at flyvertinnene holdt på med serveringen, da flyet plutselig falt.

- Folk som ikke hadde setebeltet på seg fløy opp i taket og skadet seg, sier Norwood.

Noen av passasjerene begynte å blø fra hodene, mens en kvinne pådro seg et alvorlig kutt i hodet. Andre pådro seg skader i nakke- og rygg, opplyser redningsmannskapene som sto klar på rullebannen da flyet landet.

Mange av passasjerene sier de ikke hørte noen form for advarsel før turbulensen satte inn. Flyselskapet sier i en pressemelding at «fest-setebeltet-knappen» hadde lyst på det tidspunktet flyet opplevde turbulens.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling