- Passasjerene lå oppå hverandre

Krevende redningsarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et vitne Dagbladet.no har vært i kontakt med ankom ulykkesstedet i 11-tida i formiddag.

Da var de omkomne i ferd med å bli hentet ut av den veltede bussen. Tre personer omkom og 24 personer ble sendt til sykehus med varierte skader etter at en buss, fullastet med pensjonister og tidligere arbeidere i busselskapet Trønderbilene, mest sannsynlig fikk sleng og skled ut av veien som følge av det glatte føre.

Vitnet forteller til Dagbladet.no redningsarbeidet var krevende. Han forteller at redningsmannskapene hadde problemer med å stå på beina på veien som han beskriver som speilblank.

- Det var veldig vanskelig å få ut omkomne og skadde siden bussen hadde veltet på venstre side. De måtte lirkes ut gjennom et vindu, og en åpen passasje mot en stein. Passasjerene ble liggende oppå hverandre, sier han.

Ifølge NTB ble tok  sykehuset i Levanger imot 19 pasienter. Av disse ble 17 behandlet for brudd- og kuttskader, mens to hadde alvorlige bukskader.

I tillegg mottok St. Olavs hospital flere pasienter. Tilstanden er alvorlig for minst én av de skadde, en 50 år gammel kvinne som lørdag ble operert ved sykehuset.

Ifølge øyenvitnet var det store skader. Han forteller at en kvinne skal ha fått kuttet over en arm.

VANSKELIGE FORHOLD: Et øyenvitne forteller til Dagbladet.no at passasjerene ble liggende oppå hverandre da de ble reddet ut av bussen gjennom et vindu. FOTO: Ned Alley/SCANPIX
VANSKELIGE FORHOLD: Et øyenvitne forteller til Dagbladet.no at passasjerene ble liggende oppå hverandre da de ble reddet ut av bussen gjennom et vindu. FOTO: Ned Alley/SCANPIX Vis mer