FÅR KRITIKK: Malaysias innenriksminister kritiserer passkontrollen fordi de ikke toppet de to passasjerene som gikk om bord på det savnede flyet med stjålne pass. Foto: AFP Photo/Mohd Rasfan/NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Malaysias innenriksminister kritiserer passkontrollen fordi de ikke toppet de to passasjerene som gikk om bord på det savnede flyet med stjålne pass. Foto: AFP Photo/Mohd Rasfan/NTB ScanpixVis mer

Passasjerene med stjålne pass hadde asiatisk utseende

- Jeg er opprørt. Kan ikke passkontrollørene tenke?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er fremdeles et mysterium hva som skjedde med Malaysia Airlines-flyvningen fra Kuala Lumpur til Beijing natt til lørdag lokal tid.

Asiatisk utseende To stjålne pass tilhørende personer fra henholdsvis Italia og Østerrike har fått alarmen til å gå, og myndighetene i Malaysia har bekreftet at de etterforsker om det savnede flyet kan ha blitt utsatt for terror.

Malaysias innenriksminister Ahmad Zahid Hamidi opplyser at passasjerene som benyttet seg av de stjålne passene hadde asiatisk utseende, og kritiserer ifølge Reuters passkontrollen for at de to ble sluppet gjennom.

- Jeg er fremdeles svært opprørt. Kan ikke passkontrollørene tenke? Italienske og østerrikske pass, men passasjerer med asiatisk utseende.

- Vi skal gjennomføre en intern gransking, spesielt av de ansatte som var på jobb ved passkontrollen da MH370 tok av fra Kuala Lumpur, legger han til.

Flere mistenkelige pass Samtidig opplyser Interpol at de har sjekket samtlige reisedokumenter til de som reiste med Malaysia Airlines flight MH370. Foreløpig viser deres undersøkelser ytterligere «mistenkelige pass».

Men det er altså uklart hva som har skjedd med flyet, og om de reisende med falske pass kan ha noe å gjøre med flyets forsvinning.

Dagbladet har listet opp åtte av de store gåtene som fortsatt - etter over tre døgn - ikke er løst.

MYSTERIUM: Det er fremdeles uklart hva som skjedde med dette flyet. Foto: AP Photo/Laurent Errera/NTB Scanpix
MYSTERIUM: Det er fremdeles uklart hva som skjedde med dette flyet. Foto: AP Photo/Laurent Errera/NTB Scanpix Vis mer