Passasjerene reddet av publikum

Hverdagsheltene slo til da bussen tok fyr i gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den brasilianske tv-stasjonen TVE har frigitt de dramatiske bildene av en redningsaksjon da en buss tok fyr i byen Rio Grande på sørspissen av Brasil i går.

Ifølge øyenvitner begynte brannen foran i bussen, og før sjåføren fikk evakuert passasjerene var kjøretøyet overtent. Dermed startet den dramatiske redningsaksjonen.

Forbipasserende styrtet til den brennende bussen, knuste vinduene langs siden, og dro ut passasjerene. Takket være deres raske reaksjon er det ikke meldt om dødsfall etter ulykken, men fire mennesker er innlagt på sykehus med alvorlige brannskader.

Sjåføren fikk åpnet dørene foran i bussen da det tok fyr. På grunn av den voldsomme brannutviklingen, rakk svært få å komme seg ut av bussen gjennom de åpne dørene. Foreløpige undersøkelser antyder at brannen kan ha startet da en boks malingstynner tok fyr bak sjåførens sete.

Boksen skal ha ligget på motorkassen, og da bussen ble overopphetet skal den ha tatt fyr, skriver nyhetsbyrået AP.

Det brasilianske politiet slår seg ikke til ro med at det er en ulykke, og etterforsker nå bussjåføren for ildspåsettelse.

28 personer ble skadd i brannen, deriblant flere av privatpersonene som reddet folk ut av den brennende bussen.

STRØMMET TIL: Da bussen tok fyr i gata, kom folk løpende for å redde passasjerenes liv. Flere av hjelperne ble brannskadd etter redningsaksjonen.
REDDET LIV: Her trekker en forbipasserende en ung jente bort fra den brennende bussen. Takket være den heltemodige innsatsen fra privatpersoner, er det foreløpig ikke meldt om dødsfall etter den eksplosive bussbrannen i Rio Grande.