Passasjerene reiste videre etter nødlanding

Passasjerene som nødlandet på Kastrup fredag formiddag, ble ikke mer skremt enn at de reiste videre til Malaga noen timer etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charterflyet, av typen Boing 737-300 fra Sterling European med 145 passasjerer og et mannskap på seks om bord tok av fra Gardermoen ved 7.30-tiden i morges, med kurs for Malaga i Sør-Spania. Et av flyets åtte landingshjul punkterte da flyet lettet, og det ble funnet gummirester på rullebanen på Gardermoen. Flyet ble dirigert i retning København, og måtte sirkle over Kastrup en time for å kvitte seg med drivstoff. Like etter klokken 10 landet flyet uten problemer, og ingen av passasjerene kom til skade.

Brukte drivstoff

Brann- og redningsmannskaper var satt i beredskap før nødlandingen, og luftfartsmyndighetene på Kastrup hadde slått såkalt standby 2-alarm, som er alvorligere enn ved normale nødlandinger. En slik alarm slås som regel bare seks-sju ganger i året, ifølge flyplassmyndighetene.

Alarmen ble straks avblåst da det viste seg at flyet hadde kommet ned på normalt vis.

Hjulproblemer

Årsaken til eksplosjonen i hjulet er ikke kjent. Flyet fløy fra Gardermoen til Kastrup med understellet ute.

Et nytt fly sto klart på Kastrup vel en time etter nødlandingen for å bringe de passasjerene som ønsket det fram til deres feriemål i Spania. Sterling European i København opplyser til NTB at alle passasjerene i ettermiddag var på vei til Malaga.

(NTB)