Passasjerene vendte tilbake til ulykkesstedet

Mintes ofrene for Schiphol-ulykken.

TUNGT: Etter en seremoni dro pårørende og passasjerer ut til havaristedet for å minnes de døde i flyulykken. Foto: Scanpix/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos
TUNGT: Etter en seremoni dro pårørende og passasjerer ut til havaristedet for å minnes de døde i flyulykken. Foto: Scanpix/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fortsatt preget av de fysiske skadene, deltok en rekke av de overlevende fra Turkish Airlines flight TK1951 på en minneseremoni ved Schiphol flyplass i dag. All flytrafikk ved Amsterdam-lufthavnen ble stanset i to minutter, mens det ble lagt ned ni kremfargede roser — én for hver av de omkomne i ulykken 25. februar.

Minneseremonien ble sendt på riksdekkende nederlandsk tv, og tilstede var det både tyrkiske og amerikanske diplomater samt en representant for dronning Beatrix.

Var på ulykkesstedet- I dag skal vi minnes ofrene. Vi uttrykker vår sympati til familie og venner. Våre tanker går også til dem som fortsatt ligger på sykehuset, og kjemper for å komme seg, sa den nederlandske innenriksministeren Guush ter Horst, skriver AP.

Fem tyrkere og fire amerikanere døde i ulykken.

Etter seremonien fikk pårørende legge ned blomster på havaristedet, like ved vraket av den havarerte Boeing 738-maskinen som fortsatt ligger knekt i tre deler.

- Dette var folk som var på vei hjem til Seattle og Houston fra Tyrkia. Familiene ventet på dem, men fikk i stedet høre den knusende nyheten, sa den amerikanske diplomaten Michael Gallagher om de amerikanske familienes sorg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer