Passasjerer brast i gråt

Passasjerene brøt ut i gråt etter en vellykket nødlanding i Las Palmas. Årsaken var en alvorlig teknisk svikt i den ene vingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerene måtte ta på seg redningsvester. Med et fullastet fly var kapteinen slett ikke sikker på at rullebanen på Las Palmas var lang nok for nødlandingen med den overlastede Star Tour-eide Boeing 757-maskinen i går kveld.

Da røyken veltet opp etter den støyende og rystende bråbremsingen på rullebanen, brast mange passasjerer sammen i gråt, ifølge besetningen om bord i flyet.
Hjemreisen etter vinterferien på Las Palmas tok dermed en dramatisk vending for de 225 norske turistene på vei til Gardermoen.

Ødelagt av hjulene

- Hydraulikksystemet i den ene vingen ble trolig skadd da hjulene ble tatt inn etter avgang ved 18-tida.

Etter 15 minutter i lufta oppdaget mannskapet at en oljelekkasje hadde oppstått i ett av de tre hydrauliske systemene i vingen.

Fem minutter seinere oppdaget de at et annet var satt ut av spill grunnet overoppheting. Dermed var det bare ett nødsystem igjen.
Det opphetede systemet ble slått av på vei tilbake til flyplassen, men satt på igjen fem minutter før landing, sier Star Tours administrerende direktør, Fons Brüsselmans, til Dagbladet.

Barn fikk panikk

- Det var ganske mange som begynte å gråte, men heldigvis gikk landingen bra. Det var ikke mange meter igjen av rullebanen før vi hadde havnet i sjøen, sier en av passasjerene, Letta Gauseth fra Eide i Møre og Romsdal, til P4.

- Det var en alvorlig situasjon og jeg skjønner at den opplevdes som dramatisk. Særlig med tanke på alle barna om bord, sier direktør Fons Brüsselmans i Star Tour til Dagbladet.
- Røyken som oppstår med alle bremsemekanismer, forsterker inntrykket av at situasjonen er alvorlig. Heldigvis virket aller rutiner og ingen om bord ble skadd, sier Brüsselmans.

Passasjerene måtte vente i åtte timer på nytt fly på Las Palmas. De er ventet til Norge i morgentimene søndag, med et nytt, innleid airbusfly.

NØDLANDET:</B> Et fly av denne typen, Boeing 757, måtte nødlande på Gran Canaria i går kveld. -225 norske passasjerer var med det fullastede flyet, forteller administrerende direktør i Star Tours, Fons Brüsselmans.