Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjerer evakuert da tog rev ned kjøreledning

Full stans på Østfoldbanen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Østfoldbanen er stengt mellom Oslo S og Kolbotn etter at to tog rev ned hver sin kjøreledning ved Oslo S og på Nordstrand søndag kveld.

- Passasjerene i begge togsett evakueres, sa pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB ved 20.30-tiden.

Det er strømløst på begge spor mellom Oslo S og Kolbotn. Alle avganger innstilles, og det blir alternativ transport på strekningene.

Det ene toget rev ned en kjøreledning like etter avgangen fra Oslo S til Halden ved 19-tiden. De 130 passasjerene måtte vente i over en time inne i toget mens mannskaper sikret området.

- Det er av sikkerhetsgrunner en liten operasjon å få dem ut. Man må være helt sikre på at all strøm er frakoblet, sier Nordli.

Kaldt tog

- Den nedrevne kontaktledningen måtte jordes, og selv om det nok ble ubehagelig når passasjerene mistet varmen i toget, kunne vi ikke slippe dem ut før det var gjort. Men bussene sto klar til å ta dem imot, og vi regner med at passasjerene nå har fått den hjelpen de trenger, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB like før klokken 21 søndag.

Omtrent samtidig med hendelsen ved Oslo S, rev et lokaltog ned en kjøreledning ved Nordstrand da det var på vei fra Ski til Oslo S.

De 62 passasjerene måtte også her vente en stund før de fikk lov til å forlate toget, men ifølge NSB gikk denne operasjonen noe raskere.

Usikkert hvor lenge

Verken NSB eller Jernbaneverket har noen formening om hvor lang tid det vil ta å reparere de to kjøreledningene. De har heller ingen opplysninger om hvor store skader det er snakk om.

- Hendelsene skyldes enten feil på kjøreledningene eller feil på togene, sier Nordli.

- Vi kan bare håpe på at de blir reparert så fort som mulig, men vi kan ikke garantere noe. Inntil feilen er rettet, vil vi frakte alle passasjerer på de aktuelle strekningene med busser, forsikrer Colstrup. (©NTB)