SIKRER TAUBANEN:  Minst 12 personer er fanget i gondoler over bakken etter at en av stolpene som holder skiheisen oppe falt sammen i Whistler i Canada.  Foto: EPA/BONNY MAKAREWICZ/Scanpix
SIKRER TAUBANEN: Minst 12 personer er fanget i gondoler over bakken etter at en av stolpene som holder skiheisen oppe falt sammen i Whistler i Canada. Foto: EPA/BONNY MAKAREWICZ/ScanpixVis mer

Passasjerer fanget i skiheis i Canada

Stolheisbein klappet sammen i Whistler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 

Minst 12 personer sitter fast inne i to gondoler i en skiheis på skistedet Whistler i Canada etter at en av stolpene som holder heisen oppe falt ned, melder nyhetsbyrået AP.


Ifølge politiet er ingen alvorlig skadd, men redningsmannskaper prøver å utarbeide en plan for å få ned passasjerene.


Brannvesenet forsøker å nå fram til gondolene med stigebiler.


- Ingen av gondolene har falt ned. Stolpen har bare delvis kollapset, slik at kabelen henger slapt. Det er derfor bare to gondoler er berørt, sier Steve Wright i det kanadiske politiet.

Han forteller videre at en tredje gondol ble stående med vekta på et busskur i bunnen av bakken. Politiet tror ikke det er noen fare for at gondolene skal falle mer.

- En lastebil støtter nå opp stolpen som er falt, ifølge Wright.

Seks ambulanser og en luftambulanse er sendt til Whistler etter ulykken som skjedde ca. klokken 14.30 lokal tid-  23.30 norsk tid.


Minst tre personer er fraket til sykehus, men ingen av dem er alvorlig skadd.


Skistedet Whistler befinner seg et par timer nord for Vancouver i den canadiske provinsen British Columbia. Under vinter-OL i 2010 skal alpinkonkurransene arrangeres her.