Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjerer fra New York til Oslo Kjos-fast i flyet i flere timer

Fikk ikke forlate flyet.

 KLARTE IKKE Å FÅ I GANG FLYET: Et Norwegian-fly på vei fra New York til Oslo fikk tekniske problemer under de-icingprosessen. Foto 
Foto:SCANPIX
KLARTE IKKE Å FÅ I GANG FLYET: Et Norwegian-fly på vei fra New York til Oslo fikk tekniske problemer under de-icingprosessen. Foto Foto:SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Norwegian-fly med avgang fra New York til Oslo, som etter planen skulle tatt av i går klokka 22.38 lokal tid, ble kraftig forsinket som følge av de-isingsprosessen.

Flyet hadde forlatt gaten, men før det kunne fly måtte isen på flyet fjernes. Men væsken fra de-isingsprosessen havnet i strømtilførselen og førte til at flyet fikk problemer med å starte motorene.

- Man har forsøkt å få i gang motoren et par timers tid, men har dessverre ikke lyktes, sier Charlotte Holmebergh Jacobsson, presseansvarlig hos Norwegian, til Dagbladet. 

Måtte vente i flere timer Passasjerer som Dagbladet har snakket med forteller at de måtte vente i minst fire timer inne på flyet mens flyet ble sjekket av teknikere.

- Pilotene prøvde å få i gang flyet i flere timer, og i mellomtida fikk vi ikke lov til å dra tilbake til flyplassen, sier en passasjer til Dagbladet som ønsker å være anonym.

- Etter fem timer klarte de å starte flyet med generatorer, men da måtte de kjøre tilbake til gaten fordi personalet skulle byttes, forteller passasjeren.

Men etter personalbytte fikk de beskjed om at flygingen var kansellert, ifølge passasjeren.

- Det er ikke hyggelig å sitte på fly i så mange timer uten at det flyr eller at man får informasjon om hva som foregår.

En annen passasjer som Dagbladet har snakket med sier at han har forståelse for at flyet ikke kunne lette. 

- Det er bra av flyselskapet å kansellere reisen når været er så ufyselig. Det er kjipt, men naturkreftene kan man ikke gjøre noe med. Samtidig holdt kapteinen oss jevnlig oppdatert om situasjonen, sier han.

Norwegian bekrefter ventetida Jacobsen bekrefter at passasjerene måtte sitte i setene sine og vente, men kjenner ikke helt til hvorfor de ikke fikk lov til å forlate flyet.

- Det har trolig hatt noe å gjøre med at man trodde flyet skulle få i gang motorene. Det tar også tid å deboarde og boarde et fullt fly på nytt hvis det skulle vise seg at flyet ble klarert til å fly. Vi beklager uansett veldig over det som har skjedd og håper at passasjerene får kommet seg til Oslo i morgen så lenge værgudene tillater det, sier hun.

Alle passasjerene har måttet belage seg på å tilbringe natta på hotell, og det er ventet at flyet skal fly klokka 02.00 lokal tid i morgen.

Hittil har over 7.100 flyavganger til og fra flyplasser i USA blitt kansellert fredag og lørdag på grunn av snøstormen som herjer nordøst i USA, ifølge nettsida FlightAware.

SAS opplyser på sine nettsider at de lørdag kansellerer fly i begge retninger på ruten fra København til Washington og i begge retninger på rutene mellom Oslo, Stockholm, København og New York.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media