Passasjerer holdt i bombetruet fly i over to timer

Passasjerer sluppet ut i puljer på ti og ti over en time etter landing i Alta. - Ikke veldig beroligende, sier passasjer.

EVAKUERING: Ellen Anna Gaup forteller om stemningen om bord på Norwegian-flyet som har mottatt bombetrusler. Video: Ellen Anna Gaup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like før klokka 12.00 i dag landet et fly på flyplassen i Alta. Flyet, som hadde avgang fra Gardermoen klokka 09.30, skulle lande klokka 11.30.

Klokka 10.30 onsdag formiddag mottok flyet en bombetrussel, som politiet ble varslet om klokka 11.03.

En person hevdet på Norwegians egen chattetjeneste å være om bord og at vedkommende hadde med seg en bombe på flyet.

Passasjerene ble bedt om å bli i flyet fram til politiet skal undersøke det. 80 passasjerer var om bord.

- Nå er vi igang med evakuering her, og vi fått beskjed om at vi blir sluppet ut av flyet i puljer på ti personer. Politiet vil sjekke oss fortløpende, sier passasjer Ellen Anna Gaup til Dagbladet.

Klokka 14.30 får Dagbladet informasjon om at alle passasjerene er ute av flyet, over to timer etter at flyet landet. En person ble anholdt for å ikke ha fulgt politiets anmodning, og politiets bombegruppe fra Oslo skal undersøke flyet i ettermiddag.

PÅ BAKKEN: Et Norwegian-fly fra Oslo til Alta ble onsdag utsatt for en bombetrussel. Passasjerene om bord ble holdt i flyet over en time etter landing. Foto: Privat
PÅ BAKKEN: Et Norwegian-fly fra Oslo til Alta ble onsdag utsatt for en bombetrussel. Passasjerene om bord ble holdt i flyet over en time etter landing. Foto: Privat Vis mer

- Vi har fått beskjed om at vi ikke kan ta med oss håndbagasje ut, annet enn ID-papirer. Vi har også fått beskjed om at vi kan ha med oss jakke ut, noe som er litt fint fordi det er litt kaldt her, sier hun.

Rune Østlyngen fra Altaposten var en av de om om lag 80 passasjerene.

Han forteller til egen avis at det var en rolig stemning om bord, selv passasjerene ikke fikk åpne bagasjehyllene og bare fikk ta med seg det som lå løst i stolene.

Passasjerene ble sluppet ut i små grupper og måtte registrere identitet før de kom ut på flyplassen.

- Sluppet ut

Klokka 13.10 opplyser en passasjer til Dagbladet at de blir sluppet ut i puljer på ti og ti.

- Vi må etterlate all håndbagasje, men får ta med jakkene siden vi står langt langt fra terminalen og det er kaldt. Det eneste vi får ta med er ID, sier passasjeren.

Dagbladet snakket klokka 12.53 med passasjer Kevin Gonaseelan. Han og de andre reisende sitter da fortsatt i flyet, og har gjort det i omkring en time.

- Vi sitter her fortsatt. Jeg har ikke sett noe politi i det hele tatt. Vi har fått beskjed om at vi må vente og at vi vil bli kontrollert på vei ut. Siste beskjed er at vi blir hentet om ti minutter, sier Gonaseelan.

- Ikke veldig beroligende

- Vi begynner å bli ganske utålmodig. Det er ikke så veldig beroligende det jeg har lest, og det er ikke noe moro å være midt oppi det. Det hadde vært greit å komme ut av flyet, sier han.

PÅ STEDET: Klokka 14.30 får Dagbladet informasjon om at alle passasjerene skal være ute av flyet som ble utsatt for trusler. Foto: Ellen Anna Gaup
PÅ STEDET: Klokka 14.30 får Dagbladet informasjon om at alle passasjerene skal være ute av flyet som ble utsatt for trusler. Foto: Ellen Anna Gaup Vis mer

Han forklarer at flyet kjørte et stykke bortenfor terminalen med en gang etter at de lander.

- Vi fikk da beskjed om at det var mottatt en trussel på innflygningen, sier Gonaseelan, som skal i et forretningsmøte i Alta i dag.

En annen passasjer sier følgende til Dagbladet klokka 12.50.

- Vi sitter fortsatt i flyet. Ingen har hentet oss.

- Rolig

Ellen Anna Gaup rapporterer fra innsiden av flyet.

- Vi var litt forsinka ut fra Gardermoen, så vi landa her i Alta en halvitme etter planlagt rutetid. Da fikk vi beskjed om at det var kommet inn en trussel, og at vi måtte holde oss i ro på flyet. Deretter fikk vi beskjed om at politiet kom til å hente oss ut, sier Ellen Anna Gaup.

DEFROST: Flyet er plassert langt unna terminalen i Alta. Foto: Per Martin Ovesen
DEFROST: Flyet er plassert langt unna terminalen i Alta. Foto: Per Martin Ovesen Vis mer

- Nå har vi sittet her i en times tid, og har fått videre beskjed på at vi vil bli hentet ut i puljer på ti. Stemninga om bord er relativt rolig. Jeg tror ikke folk tar dette så veldig tungt, sier hun.

- Stemninga om bord har hele tiden vært rolig, folk har forholdt seg helt greit til dette.

Via chat

Passasjerene har fått beskjed om å ikke ta med sin egen håndbagasje, og at de må forvente at politiet vil snakke med dem etter at de har kommet ut.

Norwegians presseansvarlige Andreas Hjørnholm, med base i København, bekrefter overfor Dagbladet at selskapet fikk bombetrusselen via chattetjenesten på Norwegians egen kundeservice. For øvrig henviser han til politiet.

Det skal ha vært flykapteinen som opplyste om dette via høyttaleranlegget om bord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer