Passasjerer roser mannskapet på skorpion-skipet

Får skryt for ryddig opptreden da en liten gutt ble stukket av en skorpion.

FORNØYD MED INFORMASJONEN: Svenske Anders Wiking og hunden Pucko så gutten som ble stukket av skorpion, Her møter han sønnen Erik Odin (1) år på kaia i Langesund. Wiking forteller at han er fornøyd med innsatsen til mannskapet og informasjonen om bord. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FORNØYD MED INFORMASJONEN: Svenske Anders Wiking og hunden Pucko så gutten som ble stukket av skorpion, Her møter han sønnen Erik Odin (1) år på kaia i Langesund. Wiking forteller at han er fornøyd med innsatsen til mannskapet og informasjonen om bord. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND/OSLO (Dagbladet): Kort etter avgang fra Hirtshals mot Langesund i dag ble en liten gutt stukket av skorpion om bord på Fjord Lines ferge MS Bergensfjord. Kapteinen valgte å gå tilbake til Danmark slik at gutten fikk rask legehjelp.

- Jeg så barnet som ble stukket, men akkurat da visste vi ikke hva saken gjaldt. Kort tid etter fortalte en passasjer at han hadde sett en skorpion, forteller svenske Andreas Wiking, etter å ha kommet i land i Langesund 45 minutter etter seilingsplanen.

SKUMMEL RØVER: MS Bergensfjord ankommer Langesund med skorpion om bord. Anticimex er klar til å finne den skumle røveren som lurer på dekk 7.
Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SKUMMEL RØVER: MS Bergensfjord ankommer Langesund med skorpion om bord. Anticimex er klar til å finne den skumle røveren som lurer på dekk 7. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Verken han eller andre passasjerer er det minste gretne for forsinkelsen. Snarere tvert i mot.

Flott jobb
De forteller at personalet om bord gjorde en flott jobb. Ingen av passasjerene ga uttrykk for irritasjon over at ferga måtte snu, og gå tilbake til Danmark. Faktisk var alle opptatt av guttens velferd.

- Kapteinen var informativ og holdt oss underrettet. Det var derfor sto lettelse da vi fikk vite at alt står bra til med barnet. Jeg er meget fornøyd med måten mannskapet håndterte dette og tenkte at det er godt å vite at de er slik dersom dette hadde vært min sønn, sier Wiking.

På kaia i Langesund ventet sønnen Erik Odin (1). Det ble ekstra gode klemmer etter hendelsen.

Skadedyrkontroll
På kaia i Langesund ventet også ansatte i selskapet Anticimex AS. De ble med på seilingen fra Langesund til Danmark i ettermiddag, med én jobb for øyet, nemlig å finne skorpionen. Anticimex driver med skadedyrkontroll.

Etter at gutten ble stukket, startet mannskapet om bord en leteaksjon etter skorpionen som hører til edderkoppdyrene. De fant den ikke. Andreas Wiking forteller at de fikk informasjon at dette kan dreie seg om en europeisk type, som ikke er svært giftig, men som er skremmende nok likevel.

SJEKKER: Biler på vei inn i Langesund kontrolleres av politi, toll og Securitasvakter.  Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SJEKKER: Biler på vei inn i Langesund kontrolleres av politi, toll og Securitasvakter. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

- Det skal visst nok dreie seg om en type vi har er i Europa, men jeg vet ikke noe mer om dette, sier han.

Hendelsen skjedde om bord på dekk sju. På dette dekket befinner de fleste fasilitetene seg i form av spisesteder, barer og lekerom.