Passasjerferge i brann

Den britisk ferga «Norsea» med 611 personer ombord driver nå fritt etter brann i maskinrommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Norsea», som tilhører rederiet P&O, ligger ca. 12 kilometer fra land nordøst for Great Yarmouth i Norfolk. Alle passasjerer ble kommandert ut på dekk for mulig evakuering, melder Ananova.com. Ferga var på vei fra den engelske havnebyen Hull til Zeebrugge i Belgia, opplyser den britiske kystvakten til NTB.

Ingen av passasjerene skal ha blitt skadet, men kapteien oppgir at han er bekymret for en kvinne som har hjerteproblemer.

Ifølge kystvakten skal nå mannskapet har greid å slokke brannen i maskinrommet, og det skal ikke lenger være planer om evakuering av passasjerene. Brannårsaken er ikke kjent.

En talmann for Royal Air Force (RAF) oppgir til Ananova at ferga nå driver fritt siden motoren er ute av funksjon.

To Sea King-helikoptere fra RAF har rykket ut til skipet, og det vurderes å sette inn flere. Ti skip i området har tilbudt seg å hjelpe. Hovedredningssentralen Sør-Norge er ikke bedt om å bistå.

«Norsea» har vært i trafikk siden 1987, og er 179 meter lang. Båten tar 1 000 passasjerer, og har vanligvis et mannskap på 107. Ombord er det 446 lugarer, barer, restauranter og diskotek. Ferga tar 850 biler eller 180 vogntog.

I BRANN: Det brøt ved to-tiden i natt ut brann i maskinrommet på den britiske passasjerferga «Norsea». Brannen antas nå å være slukket,og ingen passasjerer er skadd.