SYNLIGE SKADER: Passasjerferja Stena Jutlandica ble natt til søndag pårent av en tankbåt ved innfarten til Göteborg. Politiet etterforsker om det var uaktsom ferdsel som førte til kollisjonen. Foto: TT / NTB scanpix
SYNLIGE SKADER: Passasjerferja Stena Jutlandica ble natt til søndag pårent av en tankbåt ved innfarten til Göteborg. Politiet etterforsker om det var uaktsom ferdsel som førte til kollisjonen. Foto: TT / NTB scanpixVis mer

Passasjerferge kolliderte med tankskip utenfor Göteborg

Ingen personskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerferja Stena Jutlandica ble natt til søndag pårent av en tankbåt ved innfarten til Göteborg. Politiet etterforsker om det var uaktsom ferdsel som førte til kollisjonen.

— Det er startet en innledende etterforskning som går på uaktsomhet i sjøtrafikken. Etterforskningen kan innebære avhør og kontakt med kapteinene på de respektive fartøyene, sier Anki Larsson i Göteborg-politiet til Aftonbladet.

Stena Jutlandica, som går i trafikk mellom Frederikshavn og Göteborg, hadde 531 passasjerer og en besetning på 89 om bord da den ble pårent av en tankbåt.

Ingen ble skadd i sammenstøtet, men ferja fikk hull i skroget og tok inn vann, Ferja kunne likevel gå til kai for egen maskin, mens tankbåten ankret opp for å undersøke skadene.

Mange sov To taubåter og et lensefartøy var søndag på plass ved tankbåten, som var lastet med 12.000 liter diesel og bensin, men det er ikke meldt om utslipp.

Mange av passasjerene om bord i Stena Jutlandica sov da kollisjonen skjedde ved 2.30-tiden natt til søndag.

— Det ble uro da folk våknet av kollisjonen. Noen barn begynte å gråte og deretter gikk det en god stund før vi fikk beskjed om at et annet fartøy hadde støtt inn i oss akterut, forteller en passasjer til Aftonbladet.

Ferja kjører ikke flere turer søndag. Personer som har booket tur på Stena Jutlandica blir ombooket til turer med enten Stena Danica eller Stena Nautica, opplyser rederiet.

Stort hull En drøy halvtime etter at ferja ble truffet av tankbåten, la den til kai med hullet i akterenden.

— Hullet var veldig stort, flere meter bredt. Man ser rett inn på bildekket. Dette kunne ha endt i en katastrofe, sier et øyenvitne på kaien.

Informasjonsansvarlig Jesper Waltersson i Stena Line sier verken ferja eller passasjerene var i fare som følge av sammenstøtet.

— Den tok inn vann, men aldri så mye at det var alvorlig fare, sier Waltersson.


(NTB)

POPULÆR: Informasjonsansvarlig Jesper Waltersson i Stena Line sier verken ferja eller passasjerene var i fare som følge av sammenstøtet. Foto: TT / NTB scanpix
POPULÆR: Informasjonsansvarlig Jesper Waltersson i Stena Line sier verken ferja eller passasjerene var i fare som følge av sammenstøtet. Foto: TT / NTB scanpix Vis mer