Passasjerferge synker

Over 100 mennesker er evakuert etter Kiel-fergen «Stena Nautica» kolliderte med et lasteskip i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er stor fare for at passasjerfergen som trafikkerer mellom Kiel og Göteborg synker. Bildekket på fergen er fylt med vann etter at lastebåten «Joanna» og «Stena Nautica» kolliderte utenfor Varberg lang den svenske sørvestkysten ved 04.40-tida i morges.

Omlag en time senere ble 91 passasjerer og 23 av mannskapet evakuert i livbåter. Ni besetningsmedlemmer ble igjen ombord, men også noen av dem ble evakuert noe senere. Akkurat nå er det uklart hvor mange mennesker som er igjen i den synkende fergen.

Passasjerferga har fått skader i akterenden på styrbord side og Aftonbladet.se skriver at skipet nå er ustabilt og at faren for at det synker er stor. Lastebåten «Joanna», som er mindre enn passasjerfergen, kunne etter sammenstøtet ta seg til land på egenhånd. «Stena Nautica» ble bygget i 1986. Skipet er 134 meter langt og 24 meter bredt.

«Stena Nautica» var på vei fra Grenå i Danmark til Varberg sør for Göteborg da den kolliderte med lastebåten «Joanna». Det ble slått katastrofealarm da etter kollisjonen og flere nærliggende fartøyer deltok i redningsoperasjonen.

Årsaken til ulykken er foreløpig uklar. Været i området er rolig, men sikten er delvis redusert på grunn av tåkebanker.