Passasjerferje i ferd med å synke utenfor Sør-Korea

470 personer om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En passasjerferje med 470 passasjerer om bord i ferd med å synke utenfor Sør-Korea. Minst to personer er så langt bekreftet omkommet, melder nyhetsbyrået Reuters. Antallet fryktes å være mye høyere.

Først ble rundt 100 meldt savnet, men det tallet er nå oppjustert av kystvakta til over 300 personer. Foreløpig er 164 bekreftet reddet.

- Tar inn vann Passasjerferja befinner seg utenfor den sørvestlige delen av Korea-halvøya. Flere fartøyer og helikoptre fra den sørkoreanske kystvakten er blitt sendt til området for å delta i redningsaksjonen.

- Skipet tar inn vann og er i ferd med å synke. Vi har fartøyer fra kystvakten, handelsskip og helikoptre i området som deltar i redningsaksjonen, sier en talsmann for kystvakten til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Yonhap er de fleste passasjerene på ferja elever på videregående skole. Ferja var på vei fra Incheon på vestkysten til øya Jeju da den sendte nødsignal, melder nyhetsbyrået AP.

Den ene omkomne ble funnet død om bord på ferja. Den andre døde kort tid etter å ha ankommet Mokpo Hankook-sykehuset på fastlandet, melder Reuters.

- Et kraftig dunk Om lag 470 mennesker var om bord på ferja da den begynte å ta inn vann. Alle de resterende passasjerene om bord på skipet har fått beskjed om å hoppe i vannet, ifølge tv-stasjonen YTN.

- Vi hørte et kraftig dunk, og så stanset skipet, forteller en passasjer på telefon til TV-stasjonen YTN.

- Skipet krenger, og vi er nødt til å holde oss fast, sier passasjeren.

Vannet har en temperatur på rundt 12 grader, melder CNN.

SYNKER: Det sørkoreanske skipet hadde om lag 470 passasjerer om bord, og var på vei til øya Jeju da det sendte ut nødsignal. Foto: AP Photo/Yonhap/NTB Scanpix
REDNINGSAKSJON: En rekke skip og helikoptre deltar i den omfattende redningsaksjonen. Foto: REUTERS/South Korean Navy/Yonhap
REDNINGSHELIKOPTRE: Redningshelikoptre forsøker å redde de gjenværende passasjerene av skipet. Foto: REUTERS/Korea Coast Guard/Yonhap
En mann ser på tv-sendingen av skipet om synker ved en togstasjon i Seoul. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon
Foto: EPA/SOUTH KOREA COAST GUARD
KRENGER: Skipet krenger, og passasjer har fortalt at de har vært nødt til å holde seg fast. Foto: EPA /SOUTH KOREA COAST
SKIPET: Dette er et bilde som tidligere er tatt av det forulykkede skipet "Sewol". Foto: REUTERS/Yonhap
Foto: REUTERS/Yonhap