<strong>KAPRET:</strong>  Bildet, som er tatt ved en tidligere anledningen, viser den passasjerbåten som nå er kapret. Foto: AP Photo/Scanpix
KAPRET: Bildet, som er tatt ved en tidligere anledningen, viser den passasjerbåten som nå er kapret. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer

Passasjerferje kapret i Tyrkia

Kaprerne hevder å ha eksplosiver om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Passasjerferja Kartepe ble kapret utenfor Izmit i Tyrkia, melder CNN. Ifølge Reuters er det 19 passasjerer og seks mannskap om bord på båten.

Transportminister Binali Yildirim sier at «fire eller fem kaprere» hadde overmannet kapteinen, men de har så langt ikke kommet med noen krav, annet enn at hendelsen skal vises på tv, melder BBC.

En av kaprerne hevder å ha med seg en bombe om bord, og truer med å detonere den om noen nærmer seg ferja.

- Jeg er i kontakt med kapteinen, men han er nødt til å si det kaprerne ber han om å si. Han kan ikke si noe annet, sier guvernøren i Kocaeli, Ercan Topaca, til CNN.

Kapteinen fikk gi et kort intervju på tyrkisk tv, hvor han sa at kaprerne hevdet å tilhøre PKKs væpnede fløy - Folkets forsvarsstyrker (HPG).

Sikkerhetsstyrker forbereder seg på at kaprerne kan komme til å forsøke å nå Imrali-øya. Den tidligere PKK-lederen Abdullah Öcalan har sittet fengslet på øya siden 1999.

Ferja har begrenset med drivstoff om bord, men har nok til å kunne kjøre i et par timer til.

Izmit ligger om lag 8 mil øst for Istanbul.

<strong>STÅR KLARE:</strong>  Politi og ambulanse er på plass ved havna i Yalova.Foto. REUTERS/Osman Orsal/Scanpix
STÅR KLARE: Politi og ambulanse er på plass ved havna i Yalova.Foto. REUTERS/Osman Orsal/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer