Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia

Passasjerfly delt i flere deler i Istanbul

En person er bekreftet omkommet og 157 er skadd etter at et fly sklei av rullebanen på Sabiha Gokcen-flyplassen i Istanbul.

DELT: Et fly har sklidd av rullebanen på Sabiha Gokcen-flyplassen i Istanbul og har blitt delt i to, skriver AFP og CNN Turk. Vis mer

SISTE: Tre personer er døde og minst 179 personer er skadd etter ulykken.

Et fly har onsdag sklidd av rullebanen på Sabiha Gokcen-flyplassen i Istanbul og har blitt delt i flere deler, skriver nyhetsbyrået AFP og CNN Turk.

Ifølge Reuters kom Pegasus Airlines-flyet fra Izmir, og det skal ha sklidd av rullebanen under landing.

Bilder på CNN Turk viser hvordan den fremre delen av flyet har blitt revet av, og at flere passasjerer forlater flyet via den ene vingen. Flere videoer viser også personer som går ut av flyet gjennom en sprekk i flysiden.

Istanbuls guvernør Ali Yerlikaya bekrefter hendelsen på Twitter og informerer om at dette skjedde kort tid etter landing.

DELT: Et fly har sklidd av rullebanen på Sabiha Gokcen-flyplassen i Istanbul og har blitt delt i to, skriver AFP og CNN Turk. Vis mer

Nødetatene ble sendt til stedet, og evakuering av passasjerer ble satt i gang, ifølge Yerlikaya.

Årsaken til ulykken var en «røff landing», ifølge transportdepartementet. Den ene motoren tok fyr i sammenstøtet, men brannen ble slukket i løpet av kort tid, skriver NTB.

SKLIDD: Nødetatene evakuerer passasjerer. Foto: CNN Turk.
SKLIDD: Nødetatene evakuerer passasjerer. Foto: CNN Turk. Vis mer

Den tyrkiske TV-kanalen NTV skriver at det skal ha vært veldig vått på rullebanen. Ifølge Yr har det onsdag regnet i Istanbul.

Totalt skal det ha vært 177 personer om bord i flyet, ifølge NTV.

Den tyrkiske helseministeren opplyser onsdag kveld at en person er bekreftet omkommet etter flyulykken. Samtidig er tallet på skadde oppjustert til 157.

Flyplassen er midlertidig stengt.

SKLEI: 52 personer er bekreftet skadd i ulykken. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
SKLEI: 52 personer er bekreftet skadd i ulykken. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Ifølge CNN Turk har Turkish Airlines kansellert alle flyreiser til og fra Sabiha Gokcen-flyplassen på grunn av ulykken.

Sabiha Göcken er den ene av de to internasjonale flyplassene i Istanbul.

Seinest i januar i år skled et annet Pegasus-fly på vei fra De forente arabiske emirater av rullebanen på den samme flyplassen. Alle 164 passasjerer ble evakuert, ifølge NTB.

Også i januar 2018 havnet et passasjerfly i en brå skråning bare meter fra sjøen etter at det kjørte av rullebanen under landing nord i Tyrkia. Hendelsen skapte panikk blant de 162 passasjerene om bord, men både passasjerer og mannskap kom seg ut av maskinen uskadd.