Passasjerfly forsvant fra radaren mellom Paris og Kairo. Vitner sier de så «ildkule» i lufta

AP: - Flyet har krasjet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EgyptAir MS804 forsvant fra radaren ca kl. 02.30 i natt, da det fløy over Middelhavet på vei fra Paris til Kairo. I 08.30-tida bekreftet egyptiske myndigheter til nyhetsbyrået AP at flyet har krasjet i havet.

- Flyet styrtet mest sannsynlig i havet, sier talsmann for egyptiske luftfartsmyndigheter, Ihab Raslan, ifølge Ap.

Totalt var det 66 personer om bord. Det skal, ifølge flyselskapet selv, være 56 passasjerer, og blant dem tre barn. Flesteparten var fra Egypt og Frankrike. I tillegg var det ti ansatte om bord, inkludert tre sikkerhetsvakter.

Nødsignal to timer etterpå - De brukte ikke radioen for å få hjelp, og mistet ikke høyde. Det bare forsvant, sa Ehab Mohy el-Deen, talsmann for den egyptiske staten, ifølge New York Times i natt.

Også Le Monde melder at flyet ikke skal ha vist tegn til å miste høyde eller fart. Det var fint vær i området.

Tidligere i morges meldt flyselskapet selv at det egyptiske militæret mottok et nødsignal fra området der flyet forsvant kl. 04.26, nesten to timer etter at flyet forsvant fra radaren. Dette ble senere tilbakevist av militæret, melder blant annet BBC. Ahmed Adel, visesjef i EgyptAirs eierselskap, har sagt til CNN at han ikke vil konkludere bastant med at nødsignalet kom fra MS804, og at det kan ha kommet fra et annet fartøy i Middelhavet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer