Passasjerfly har krasjlandet i San Francisco

Lokalt brannvesen opplyser til KTVU at minst to mennesker er døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAN FRANCISCO/OSLO (Dagbladet): - Flyet kom rett, men ustabilt, og en vinge tok i bakken. Deretter bare krasjet det, sier Danielle Wells til Dagbladet.

Hun var øyenvitne til episoden da et Boeing 777 flyvende fra Taipei krasjet under landing i San Francisco rundt klokka 20.40 norsk tid. Med besetning var det 307 personer om bord, ifølge flyselskapet.

- Jeg så nettopp et fly som krasjet. Jeg kan ikke slutte å gråte, skriver Wells på Twitter.

Dagbladets reporter på flyplassen forteller om kaotiske tilstander fordi innsjekkingen har stoppet opp og køene har begynt å hope seg opp. Det er også mye helikoptertrafikk i lufta, forteller han.

FLYKRASJ: Et fly har her krasjet under landing i San Francisco. Foto: Isabella Lacaze
FLYKRASJ: Et fly har her krasjet under landing i San Francisco. Foto: Isabella Lacaze Vis mer

Skadeomfanget er foreløpig uklart, og det er også ukjent om noen har mistet livet. Lokalt brannvesen opplyser til KTVU at minst to mennesker er døde etter flykrasjen i San Francisco.

LA Times skriver at minst 48 personer er skadet og ligger inne til behandling.

- Vi har ingen indikasjoner på at det var noen nordmenn om bord på flyet, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

- Betyr det at dere har undersøkt dette?

 BOEING 777:  ABC7 News melder at det var 290 personer om bord da flyet krasjet. Alle flyavganger fra hovedflyplassen i San Francisco er kansellert inntil videre. Foto: Wanielle Dells.
BOEING 777: ABC7 News melder at det var 290 personer om bord da flyet krasjet. Alle flyavganger fra hovedflyplassen i San Francisco er kansellert inntil videre. Foto: Wanielle Dells. Vis mer

- Vi har ikke sett passasjerlistene, og tør aldri å utelukke at det har vært noen nordmenn om bord. Men vi har ingen indikasjoner på det, sier Imerslund.

Uklart Det er uklart hva som har skjedd og teoriene er mange. BBC melder at flyet skal ha nødlandet grunnet en brann om bord.

Nyhetskanalen ABC melder at pilotene om bord aldri kom med noen nødmeldinger før krasjlandingen skjedde.

Nyhetskanalen KTVU melder at halen knakk av da flyet møtte rullebanen.

Det spekuleres i at halen ble slått av fordi flyet kom for lavt inn på rullebanen. TV-stasjonen skriver at San Francisco General Hospital er stengt, slik at helsepersonell kan konsentrere seg om de skadde etter ulykken.

Er du på stedet?

Send bilder og video til 2400@db.no eller MMS 2400. Ring Dagbladet på +47 2400 000.

- Jeg var nettopp med på en flykrasj. Halen falt av. Alle ser ut til å ha det bra. Jeg er ok. Uvirkelig, skriver David Eun på Twitter.

Stort selskap Flyet skal være av typen Boeing 777 operert av Asiana Airlines, et av Sør-Koreas største flyselskap.

Alle flyavganger fra hovedflyplassen i San Francisco er kansellert inntil videre.

Amerikanske myndigheter forteller til CNN at det ikke er noen tegn til at flyet skal ha blitt utsatt for terror.

Dagbladet.no følger saken.

MISTET HALEN: Dette helikopterbildet viser at flyet mistet halen. Man ser også at både vingene og flykroppen er kraftig skadet. Foto: AFP/CBS/KPIX/NTB Scanpix
MISTET HALEN: Dette helikopterbildet viser at flyet mistet halen. Man ser også at både vingene og flykroppen er kraftig skadet. Foto: AFP/CBS/KPIX/NTB Scanpix Vis mer