Passasjerfly krasjet i nabolag i Nigeria

Frykter at rundt 150 passasjerer har omkommet.

 SMADRET:  Det fryktes at rundt 150 mennesker omkom da passasjerflyet krasjet rett inn i et nabolag i Lagos i ettermiddag. Foto: AFP / CKN
SMADRET: Det fryktes at rundt 150 mennesker omkom da passasjerflyet krasjet rett inn i et nabolag i Lagos i ettermiddag. Foto: AFP / CKNVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AP melder at flyet gikk ned i byen Lagos i Nigeria i ettermiddag.

Flyet tilhører flyselskapet Dana Air, og var på vei til Nigerias hovedstad Abuja.

Nigerianske myndigheter bekrefter at flyet krasjet like utenfor flyplassen. Redningsmannskaper skal være på vei til ulykkesstedet.

Ifølge nettavisa Daily Times var det 153 passasjerer om bord i flyet. Samme avis melder at alle er døde.

CNN melder at flyet forsøkte å ta av fra flyplassen i Lagos da ulykken skjedde. Flyet gikk ned i et nabolag og tre hus står i brann, melder kanalen videre.

Sjefen for det nigerianske luftforsvaret, Harold Demuren, forteller til nyhetsbyrået AFP at det var 153 passasjerer om bord på flyet.

- Jeg tror ikke det er noen overlevende, sier han.

Iføle APs reporter på stedet ligger deler av flyet spredt rundt på området. Det som ikke har fallt av under krasjen danner et krater i en toetasjes leilighet.

To brannbiler og rundt 50 mennesker fra nødetatene var på stedet en time etter havariet. Brannmennene jobber med å slukke flammene i en av jet-motorene og minst ett lik ble båret bort.

Flere tusen tilskuere skal også være på stedet. AP melder videre at flyet ikke ser ut til å gått ned med nesa først, men landa på buken. Flyet skal først ha gått igjennom en møbelbutikk og deretter inn i leilighetskomplekset. Dette kan tyde på at flyet forsøkte å gjennoppta høyde.

Dagbladet kommer med mer.

Foto: AFP / CKN
Foto: AFP / CKN Vis mer