Passasjerfly krasjet med kontrolltårn

Minst én drept da fly gled av rullebanen i Thailand. Ingen nordmenn om bord.

TRAFF TÅRN:  Minst én person er bekreftet død etter at flyet traff et ubemannet kontrolltårn. Utenriksdepartementet forsøker nå å finne ut om nordmenn var om bord flighten fra Krabi til turistmålet Koh Samui. Foto: SCANPIX
TRAFF TÅRN: Minst én person er bekreftet død etter at flyet traff et ubemannet kontrolltårn. Utenriksdepartementet forsøker nå å finne ut om nordmenn var om bord flighten fra Krabi til turistmålet Koh Samui. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et innenriksfly fra Bangkok Airways med 72 personer om bord krasjet inn i et kontrolltårn under landing på turistøya Koh Samui i Thailand. Flyet var på vei fra Krabi; begge stedene er svært populære destinasjoner for ferierende nordmenn.

- Vi har nå fått bekreftet at det ikke var norske statsborgere på passasjerlisten, sier pressevakt Bjørn Svenungsen i Utenriksdepartemente til Dagbladet i 12.20-tiden.

• Er du i området? Kontakt oss på telefon +47 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no

Piloten er bekreftet død.  Det er modstridende meldinger om skadetallet. CNN melder at 37 er skadd mens BBC sier 10.

Kontrolltårnet som ble rammet var ubemannet.

Flere skadde, de fleste turister, er evakuert til sykehus. Nasjonaliteten er ukjent, og flere detaljer blir trolig klart når flyselskapet avholder en pressekonferanse klokka 12.00 norsk tid.

Ulykkesflyet skal ha av typen ATR72, med plass til opptil 74 passasjerer avhengig av konfigurasjon. Flyvningen Flight PG 26 tok av fra det populære turistmålet Krabi.

Kilder sier til CNN at piloten ble advart om sterk vind i forkant av ulykken.

Ytterligere detaljer om ulykken eller skadeomfanget er ikke klart. Kannika Dechatiwongse i luftfartsmyndighetene sier det var 68 passasjerer og fire besetningsmedlemmer om bord.

- Flyet var skadet. Været var dårlig og det regnet da flyet gled av rullebanen, får Sky News opplyst.

Bangkok Airlines flyr denne ruten tre ganger hver uke, sier kilden til kanalen. Øya Koh Samui ligger 480 kilometer sør for Bangkok.

Flyet har registreringsnummer HS-PGL, sier myndighetene til Flightglobal.com.

Dagbladet kommer med mer.

ATR72: Det var et fly av denne typen fra Bangkok Airways som gled av rullebanen. Foto: Creative Commons / Budgiekiller
ATR72: Det var et fly av denne typen fra Bangkok Airways som gled av rullebanen. Foto: Creative Commons / Budgiekiller Vis mer