FEIL FLYPLASS:  Her går passasjerene av etter at flyet landet på feil flyplass i Missouri. Foto: Scott Schieffer
FEIL FLYPLASS: Her går passasjerene av etter at flyet landet på feil flyplass i Missouri. Foto: Scott SchiefferVis mer

Passasjerfly landet på feil flyplass i USA

Landet på en langt mindre flyplass 11 kilometer fra destinasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Southwest Airlines-fly av typen Boeing 737-700 med 124 passasjerer om bord landet søndag på feil flyplass.

Flyet var på vei fra Chicago og skulle lande på Branson flyplass i Missouri. I stedet landet det om lag 11 kilometer nordøst for destinasjonen, på Taney County-flyplassen i samme distrikt, skriver ABC News.

Denne flyplassen er imidlertid langt mindre, og har derfor en mye kortere rullebane - ca. 1100 meter, ifølge hjemmesidene. Det er halvparten så langt som rullebanen flyet egentlig skulle lande på.

- Stemninga er dyster, etter at vi innså at vi bare er 12 meter fra kanten på et stup, skrev passasjer Scott Schieffer på Twitter.

Ingen kom til skade under landingen.

- Landingen var veldig brå. Piloten bremset skikkelig hardt. Du kunne virkelig føle det, sier Schieffer ifølge Washington Post.

En talsperson for flyselskapet Southwest Airlines, Brad Hawkins, sier til CNN at de foreløpig ikke har nok informasjon om hendelsen til å kunne forklare hvorfor flyet landet på feil flyplass. Til nyhetsbyrået AP sier Hawkins at Boeing 737-flyet er i stand til å lette fra den korte rullebanen, men at det trolig ikke skjer før en gang i morgen.

Passasjerene er hentet med et annet fly og fraktet til Dallas.

Det er ikke første gang et fly lander på feil flyplass. Seinest i november i fjor landet et transportfly av typen Boeing 747 Dreamlifter på en liten flyplass 13 kilometer fra den opprinnelige destinasjonen.

Flyet tok av fra JFK i New York 21. november med retning mot McConnel Air Force-basen. Imidlertid endte man opp på lille Jabara Airport.