Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Passasjerfly styrtet i Iran

Natt til onsdag styrtet et ukrainsk passasjerfly med 176 personer om bord nær Irans hovedstad Teheran.

I NATT: Et ukrainsk fly har styrtet i Iran, og to amerikanske baser er angrepet i Irak. Se siste nytt her. Vis mer

SISTE: Ukrainas ambassade i Iran sier først at flystyrten ikke skyldes terrorisme, men teknisk feil i motoren, ifølge Reuters. Denne meldingen er imidlertid trukket tilbake i 12-tida norsk tid.

Ifølge Ukrainas utenriksminister var det 176 personer om bord: 82 fra Iran, 63 fra Canada, 11 fra Ukraina, 10 fra Sverige, 4 fra Afghanistan, 3 fra Tyskland og 3 fra Storbritannia.

Natt til onsdag melder det iranske nyhetsbyrået Isna at et ukrainsk passasjerfly med minst 170 mennesker om bord har styrtet i nærheten av Irans hovedstad Teheran.

Iran Røde Halvmåne opplyser at det ikke er mulig at noen overlevde styrten, ifølge AFP. Også iransk statlig TV melder at kilder i nødetatene opplyser at alle om bord på flyet omkom, ifølge Reuters.

Det skal dreie seg om et fly av typen Boeing 737 på vei fra flyplassen Imam Khomeini i Teheran til Kiev i Ukraina.

Flyplassjefen bekrefter overfor nyhetsbyrået Tasnim at flyet styrtet nær flyplassen like etter avgang.

Rykker ut

Talsperson for sivil luftfart i Iran, Reza Jafarzadeh, uttaler at en undersøkelsesgruppe er på ulykkesstedet.

Sjef for nødetatene i Iran, Pirhossein Koulivand, uttaler at flyet brenner.

- Flyet står i flammer, men vi har rykket ut til stedet. Kanskje klarer vi å redde noen, uttaler han til statlig TV, ifølge Sky News.

Boieng uttaler at de er kjent med meldingene om ulykken, og at de på nåværende tidspunkt jobber med å samle inn informasjon, ifølge Reuters.

STYRT: Ifølge iranske medier skal et passasjerfly ha styrtet i Iran. Bildet viser flyturen før det plutselig mister kontakten. Foto: Flightradar 24
STYRT: Ifølge iranske medier skal et passasjerfly ha styrtet i Iran. Bildet viser flyturen før det plutselig mister kontakten. Foto: Flightradar 24 Vis mer

Kritisk til meldingen

En av driverne bak Flightradar 24, Jason Rabinowitz, melder på Twitter at lufthastigheten vedvarte mens flyet mistet høydemeter, før de plutselig mistet kontakt med flyet.

- Det plutselige tapet av data er veldig rart. Flyets bane, høyde og hastighet viser ingenting unormalt fra tidligere flyreiser, skriver han.

Det iranske nyhetsbyrået Isna var tidlig ute og meldte at styrten skal skyldes teknisk svikt. Dette er Rabinowitz svært kritisk til.

- Det er alt for tidlig å konkludere med at dette skyldtes teknisk svikt på nåværende tidspunkt. Det er ingen fakta som støtter dette.

Dagbladet følger saken.