STYRT: Bilder viser at det er mye røyk på stedet, men ingen er bekreftet omkommet. Foto: Det meksikanske sivilforsvaret / AP / NTB Scanpix
STYRT: Bilder viser at det er mye røyk på stedet, men ingen er bekreftet omkommet. Foto: Det meksikanske sivilforsvaret / AP / NTB ScanpixVis mer

Passasjerfly styrtet i Mexico. Kabinen fylte seg opp med røyk og flammer

Skal ha styrtet like etter avgang. - Ei jente gråt fordi beina hennes hadde blitt brent.

Tirsdag kveld styrtet et passasjerfly av typen Embraer 190 i den meksikanske delstaten Durango.

Flyet har kapasitet til å ha 100 personer om bord. Ifølge Mexicos samferdselsminister, Gerardo Ruiz Esparza, skal det ha vært 97 passasjerer om bord, og fire i kabinbesetningen.

Ifølge Reuters var det også to spedbarn ombord. Flyet skal ha styrtet like etter at det tok av fra flyplassen, Guadalupe Victoria International airport på vei til Mexico by.

BBC melder litt før klokka 10.00 i dag at alle om bord overlevde ulykken, men at 97 av dem er skadet.

Nasjonaliteten til passasjerene er foreløpig ikke kjent.

To personer kritisk skadet

Delstatens guvernør José Aispuro opplyser om at ingen omkom i ulykken.

Ifølge guvernøren skal flyet ha blitt rammet av kraftige vindkast i forkant av styrten, skriver AP.

Ifølge BBC viser data fra flyplassen at årsaken til ulykken var det dårlige været. Flyet skal ha tatt av under en haglstorm og blitt tvunget til å nødlande.

Ifølge Alejandro Cardoza, talsperson for sivilforsvaret i Durango, har 85 mennesker fått lettere skader. Ifølge sivilforsvaret er 37 mennesker er lagt inn på sykehus og to personer er kritisk skadd. Piloten skal være en av de to alvorlig skadde.

Tallene på hvor mange som er skadd varierer. Ifølge guvernør Aispuro er det 49 personer som får behandling på sykehus.

- Ei jente som har fått brannskader er også lagt inn på sykehus, sier Aispuro, ifølge CNN.

Røyk og flammer

En av passasjerene, Jackeline Flores fra Bogota i Colombia har fortalt til Reuters at flyet krasjet kort tid etter avgang. Sammen med datteren kom hun seg ut nødutgangene da flyet fylte seg opp med røyk og flammer. Pass og andre dokumenter forsvant i brannen.

- En jente som forlot flyet gråt fordi bena hennes hadde blitt brent, forteller Flores, som uttrykker takknemlighet for å ha overlevd.

- Jeg føler meg velsignet og takker Gud, sier hun.

Anabel Estrada, en av passasjerene fra Illinois, forteller CNN at det føltes ut som om flyet kjempet mot det kraftige regnet og vinden før det traff bakken to ganger.

- Det andre krasjet var mye sterkere. Det var da jeg slo hodet i taket. Jeg så flammer i kabinen foran meg, sier hun.

Store materielle skader

José Aispuro opplyser at flyet raskt begynte å brenne, og at de materielle skadene er store. Først etter noen timer lyktes brannvesenet med å slokke brannen.

- Det var kraftig regn og storm. Vi mener at piloten forsøkte å avbryte avgang, men at det ikke lenger var mulig, sier guvernøren. Han opplyser samtidig at piloten er den hardest skadde etter ulykken.

Ifølge NBC skal flyet ha fløyet svært lavt etter at det tok av fra rullebanen.

Aispuro opplyser at den venstre vingen til flyet gikk i bakken og førte til at flyet mistet begge sine motorer. Flyet skled deretter av rullebannen og 300 meter før det stoppet.

Bilder fra stedet etter ulykken viser flammer og røyk som kommer fra flyvraket som ligger på bakken mellom busker og gress.

Den mexicanske avisa Milenio skriver at flere overlevende har tatt seg ut av flyet og bort til en nærliggende motorvei for å søke hjelp, ifølge NTB.

Flyet tilhører flyselskapet Aeroméxico. På Twitter skriver de at de jobber med å få kontroll på alle detaljene, og vil komme med mer informasjon fortløpende.

Til service i februar

Flyselskapet Aeroméxico, som er Mexicos største, skriver i en pressemelding at flyet var «perfekt ivaretatt», og at det senest var til service i februar.

– Vi beklager ulykken på det sterkeste, og våre tanker går til de involvertes pårørende. Vi håndterer situasjonen og gjør alle nødvendige tiltak for å hjelpe familiene til våre passasjerer og besetningsmedlemmer i denne vanskelige tiden, skriver selskapet.

Bilder tatt kort tid etter ulykken viser et brennende, men relativt intakt fly liggende på en åker. Ambulansepersonell og Røde Kors var raskt på plass for å ta hånd om de skadde.

Dagbladet kommer med mer.

101 OM BORD: 101 personer skal ha vært om bord på flyet som styrtet. FOTO: Francisco Javier Castrellon / Reuters / NTB Scanpix
101 OM BORD: 101 personer skal ha vært om bord på flyet som styrtet. FOTO: Francisco Javier Castrellon / Reuters / NTB Scanpix Vis mer